© ppn

Drie postbussen verdwenen

Commotie in de Maaseikse deelgemeenten Neeroeteren en Opoeteren. Inwoners merkten op dat er verschillende postbussen verdwenen zonder de oorzaak te kennen. Ook bij de stad vielen ze uit de lucht en het verdeelcentrum kon hen niet meteen wijzer maken. Nu blijkt het om drie rode bussen te gaan die te weinig gebruikt worden.

ppn

‘Bus buiten dienst vanaf 2 oktober’. Die mededeling stond op meerdere van de rode postbussen in Neeroeteren en Opoeteren. Toen de bussen later deze maand ook werden weggehaald, kregen ze bij het stadsbestuur vragen binnen van misnoegde inwoners. “Ook wij kwamen uit de lucht gevallen”, zegt schepen Gunter Haeldermans (CD&V). “Uiteindelijk kregen we via de postmeester een antwoord. Het gaat om twee postbussen in Opoeteren en eentje in Neeroeteren die zijn weggehaald, in de Akkerstraat, Leustraat en aan de Dilserweg.”

De beslissing werd genomen bij de bpost-afdeling Collect Hasselt. Zij staan in voor de lichtingen en evalueren continu het gebruik. Omdat dit voor de bovenstaande drie beperkt was, is besloten ze weg te halen. De andere postpunten en postbussen blijven wel bestaan. “We gaan vragen om ons voortaan tijdig in te lichten, zodat we onze inwoners op een correcte manier kunnen informeren”, besluit Haeldermans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer