Anderlecht mikt op Koen Casteels als nieuwe doelman

Anderlecht zit in volle titelstrijd, maar ondertussen bereidt paars-wit ook het volgende seizoen voor. Een opmerkelijke naam op het verlanglijstje is Koen Casteels (31). De Belgische doelman is einde contract bij Wolfsburg en wordt een potentieel target indien Kasper Schmeichel niet in het Lotto Park blijft.

Jürgen Geril en Thomas Standaert

Anderlecht heeft momenteel niet te klagen over zijn doelman. Kasper Schmeichel (37) keept sterke play-offs, maar het contract van de Deense international loopt in juni af. Er is een optie om die verbintenis met één jaar te verlengen – inclusief een verdubbeling van zijn karige jaarloon van 250.000 euro – maar het is niet zeker of dat zal gebeuren. Schmeichel gaat naar het einde van zijn carrière toe en de beslissing valt mogelijk na het EK. Beide partijen moeten dan knopen doorhakken.

Ondertussen kijkt Anderlecht uiteraard uit naar alternatieven. De Deense bestuurders van RSCA willen in elk geval een doelman met al aardig wat kilometers op de teller en eentje die goed kan meevoetballen. In die zoektocht kwamen ze uit bij een logisch profiel. Koen Casteels staat met stip genoteerd op het lijstje met potentiële opvolgers voor Schmeichel. De achtvoudige Rode Duivel meet 1,97 meter en is na negen jaar Wolfsburg toe aan een nieuw avontuur. Casteels speelde tot nu 274 wedstrijden voor de Wolven, waarin hij 91 keer de nul hield. Daardoor wordt hij gezien als één van de beste keepers in de Bundesliga.

Toch gaf de goalie eerder aan dat hij zijn aflopende contract bij Wolfsburg niet zou verlengen. Op die manier is hij deze zomer transfervrij, waardoor hij uitkijkt naar een nieuw project. Op het eerste gezicht leek zijn voorkeur uit te gaan naar een nieuw buitenlands avontuur. In een eerder interview zei Casteels: “In België komen voetballen is niet mijn prioriteit. Ik sluit het niet uit, maar het is geen must.”

Hij klapte de deur echter niet helemaal dicht en daar kan/wil Anderlecht mogelijk van profiteren. De voetbalwereld weet al maanden dat Casteels gratis op de markt komt en toch lekte er nog geen nieuwe werkgever uit. Da’s opvallend. Casteels heeft bovendien een huis in België gebouwd waar hij later met zijn vrouw en kinderen Cilou en Nicolas wil komen wonen. Gebeurt dat dan eerder dan verwacht?

LEES OOK. Anderlecht, Club Brugge en Union al zeker van Europees voetbal tot Nieuwjaar (en zelfs daarna)

Hopen op EK

Als Anderlecht wil toeslaan, zou een titel en rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League extra slagkracht geven. Dat levert niet alleen 30 miljoen op, maar Casteels speelde met Wolfsburg zelf nog maar twee keer op het kampioenenbal. Het zou RSCA kunnen helpen om een deal te vinden over het salaris/tekengeld. De Duitse standaard die Casteels gewoon is, ligt immers een pak hoger. Al zou er ook water bij de wijn moeten worden gedaan.

Wanneer er knopen moeten worden doorgehakt in het dossier Schmeichel is nog afwachten. Net zoals het uitkijken is of de komst van Koen Casteels überhaupt haalbaar zou blijken. De keeper richt zijn pijlen ook op het EK in Duitsland, waar hij hoopt in doel te staan na het afhaken van Thibaut Courtois. Bij veel vorige interlands met de Rode Duivels moest hij dikwijls toekijken wegens diverse kwaaltjes en blessures.

LEES OOK. Olivier Deschacht en Stijn Stijnen leiden de clash tussen Anderlecht en Club Brugge in: “Toen wij kampioen werden, trokken we de spelersvrouwen mee in het bad”

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL