Lelijk, fashion of beide? De snoafer van New Balance leidt tot verwarring

© New Balance

We zijn een samenleving die houdt van hybrides. Auto’s, cronuts en sporks kenden we al, maar nu wordt er nog eentje toegevoegd aan de lijst: de snoafer.

Camille Van Puymbroeck

Zoals de naam al doet vermoeden, is de snoafer een ingenieuze mix van sneaker en loafer. Instapklaar en zonder veters, maar met de zool en stof van een sportschoen. Comfortabel, maar je zou er ook mee naar je werk kunnen gaan.

De snoafer is het laatste, opzienbarende design van sneaker-fabrikant New Balance. De schoenen werden voor het eerst voorgesteld aan het publiek in februari dit jaar op het defilé van Junya Watanabe Man tijdens Paris Fashion Week in een groene uitgave en nu doet ook een grijze variant de ronde op internet.

Controverse

Hoewel de schoenen pas in augustus dit jaar verkrijgbaar zullen zijn, bewegen ze nu al de gemoederen in modeland. De één vindt ze spuuglelijk, de ander wil ze meteen in huis halen.

“Het is het beste van twee werelden, een schoen voor wanneer je een klassevol alternatief zoekt voor een sneaker, een meer gekleed alternatief voor een muiltje”, aldus Jian DeLeon, Men’s Fashion Director bij Nordstrom, in een interview met The Wall Street Journal.

Kortom, ze creëren controverse en anno 2024 bestaat er geen betere manier om je product in de kijker te zetten. Of we de snoafers ook echt in het straatbeeld zullen spotten, blijft afwachten tot augustus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer