Crowdfunding voor begrafenis van Charles Manson stilgelegd, maar kleinzoon geeft niet op

© AFP

GoFundMe heeft een crowdfunding voor de begrafenis van sekteleider en massamoordenaar Charles Manson stilgelegd. Maar zijn kleinzoon zoekt verder geld.

adb

“Als we geen geld kunnen inzamelen met GoFundMe, dan vinden we wel een andere manier. Het wordt sowieso een groepsactie. Dit is niet gewoon één persoon, het is veel mensen die elkaars hand vasthouden”, aldus Jason Freeman (41) aan Daily News.

© Facebook

Een vriend van Freeman had een crowdfunding opgezet, die 979 dollar opbracht voor platform GoFundMe ze afsloot. Het geld moest dienen om het lichaam van Manson te gaan ophalen in Californië, om de legale kosten te dekken en voor de begrafenis.

Gevraagd of GoFundMe een reden gaf voor het afsluiten, zei Freeman: “Ik heb geen idee.” Ook het platform zelf gaf daarover geen commentaar.

Freeman, een getrouwde man met drie kinderen uit Ohio, zegt dat hij nog steeds hoopt dat hij binnen de gestelde limiet van tien dagen het lichaam van zijn grootvader zal kunnen opeisen. “Het is een familieplicht. Dat is gewoon wat je doet in het leven”, zei hij.

Jason Freeman is het enige gekende nog levende familielid van Manson.

Als geen enkel familielid zijn lichaam claimt, zal de man in principe een bescheiden begrafenis krijgen betaald door de staat waarna zijn urne in een anoniem groepsgraf geplaatst zal worden. Het is volgens Tanya D. Marsh, een Amerikaanse professor rechten, ook mogelijk dat zijn lichaam gebruikt zal worden voor medisch onderzoek, schrijft ze op RawStory.com.

Medeleven

Freeman maakte zich in 2012 voor het eerst bekend als de kleinzoon van de beruchte Charles Manson in een interview met CNN. Hij zei toen dat hij zijn eigen vader nauwelijks kende. Charles Manson Junior was de enige zoon van Manson en diens eerste vrouw Rosalie. Hij veranderde zijn naam in Jay White na hun scheiding. White stapte in 1993 uit het leven. Freeman zei dat hij zijn grootvader de schuld gaf van zijn vaders dood, tot hij acht jaar geleden met hem begon te telefoneren en hem uiteindelijk vergaf.

© BELGAIMAGE

Freeman begon te lobbyen voor het recht om zijn grootvader te bezoeken in de gevangenis, maar hij slaagde daar nooit in. Manson zelf zou het niet gewild hebben. “Hij wilde me beschermen.” De man heeft er naar eigen zeggen spijt van dat hij zo lang wachtte om contact te maken met Manson.

Hij zegt wel te geloven dat zijn grootvader “schuldig was aan moord op een bepaald punt in zijn leven”, maar dat zijn diepe spiritualiteit hem vulde met medeleven. “De meeste mensen zouden het niet begrijpen. We kijken allemaal naar iemand die doodt als een moordenaar. Maar al wat ik heb is mijn liefde.”

Charles Manson werd schuldig bevonden aan negen moorden gepleegd in augustus 1969 en zat sindsdien een levenslange celstraf uit. De sekteleider overleed zondag op 83-jarige leeftijd in het ziekenhuis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen