Vrienden en familie van doodgestoken Sam (33) starten inzameling om begrafenis te betalen: “We zullen hem zo hard missen”

© SD / IF

Gent -

Een autopsie bevestigde vrijdag dat de 33-jarige Sam De Pourck op een gewelddadige manier om het leven kwam. Zijn vriendin Kimberly L. (32) zit in de cel op verdenking van doodslag. Vrienden en familie zijn ondertussen een inzamelactie gestart om de begrafenis te betalen.

Simon Dekaezemaker

“We kregen het vreselijke nieuws dat niemand verdient of te horen wil krijgen. Onze broer is helaas om het leven gebracht met geweld. Verder weten wij ook niks. En laten wij het onderzoek verder doen.” Dat schrijven familie en vrienden van de dertiger in een boodschap.

LEES OOK. Sam D. dood aangetroffen in appartement in Gent-centrum, zijn vriendin is opgepakt: “Een lief en braaf meisje”

De familie en vrienden hebbenis een crowdfunding opgestart om de begrafenis te betalen. “Niemand is voorbereid iemand te verliezen op deze leeftijd en heeft ook niet de middelen om zomaar een begrafenis te betalen die hij zeker verdient.” Op de pagina regent het ook reacties van vrienden.

Begrafenis

Het overlijden van Sam kwam bij familie en vrienden hard binnen. “Sam is een jonge vader en papa van 2 geweldige zonen die hij achterlaat. Familie en vrienden zullen hem zo hard missen”, klinkt het. “We zouden hem een mooi afscheid willen bezorgen. Want dit verdient hij.”

Kimberly L. verschijnt dinsdag voor de raadkamer.© rr

In zijn appartement in het centrum van Gent werd hij woensdagnacht op een gewelddadige manier om het leven gebracht. Zijn vriendin Kimberly L. (32) werd vlak na de feiten door de politie opgepakt en aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van doodslag.

Autopsie

Wat zich woensdagnacht exact heeft afgespeeld tussen de muren van het appartement, proberen de speurders te reconstrueren. De vrouw zou na een discussie verschillende keren hebben uitgehaald met een mes. Wat daarvoor de aanleiding vormde, is voorlopig nog onduidelijk.

“Ze konden niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar leven”, getuigde een vriendin van het koppel eerder.“We wisten wat er soms binnenhuis gebeurde, maar samen hadden ze ook goede momenten. Wat nu door mijn hoofd blijft gaan, is: wat heeft Kimberly bezield om dit te doen?”

De vrouw werd donderdag urenlang door de politie ondervraagd. Een autopsie bevestigde dat de man op een gewelddadige manier om het leven kwam. De precieze omstandigheden van het overlijden worden volop onderzocht. Dinsdag moet de vrouw voor de raadkamer verschijnen.

Deelnemen aan de steunactie kan via deze link.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen