Klaar in 30 minuten

Toast sunny side up, zonder ei

© Lisette Kreischer

Dit recept komt uit het boek Family. Eat. Plant. van culinaire auteurs Lisette Kreischer en Maartje Borst, waarin ze vegan recepten op familie-maat maken. Het zijn dus geen eieren op de toast, maar wel perziken (of abrikozen) met een lekker cheesy sausje. Je stopt de belegde toast in de oven, zodat ze tegelijk klaar zijn en je niet op elkaar hoeft te wachten.

eadt

Ingrediënten (voor ongeveer vier personen):

8 sneden witbrood

250 g vegan geraspte kaas

200 ml ongezoete havermelk

evt. 8 plakjes vegan ham

1 blik (415 g) halve perziken of abrikozen

snufje tijm of oregano

versgemalen peper

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC.

2. Leg de sneden witbrood op een bakplaat. Doe de kaas en havermelk in een steelpannetje en verwarm tot de geraspte kaas in de melk wegsmelt.

3. Leg indien gewenst een plakje vegan ham op elk sneetje brood. Schep de kaassaus op het brood en leg hier één perzik of twee abrikozen per broodje op. Strooi er wat tijm of oregano en versgemalen peper over.

4. Bak de toast in de oven in ongeveer 10 minuten knapperig. Check na 10 minuten hoe de toast eraan toe is. Verleng indien nodig de baktijd met 5 minuten.

Houd de smaak puur door alleen de kaassaus te maken en de toast met de saus en perziken te beleggen, of je kunt er een feestje van maken door er (vegan) ham op te leggen.

Recept: Lisette Kreischer en Maartje Borst

Foto: Lisette Kreischer

© Lisette Kreischer