© Archiefbeeld ldn

Stadsbeiaardier brengt ode aan Mechelen tijdens buurtconcerten

De Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn in Mechelen organiseert de komende weken enkele buurtconcerten met haar nieuwe mobiele kamerbeiaard. Stadsbeiaardier Eddy Mariën schreef er speciaal muziek voor.

Sven Van Haezendonck

“Onze beiaardschool is de eerste in het land die over een mobiele kamerbeiaard beschikt. Zo willen wij onze beiaardcultuur zoals aangekondigd dichter bij de mensen brengen”, zegt schepen van Cultuur Björn Siffer (Groen). Vanaf eind dit jaar krijgt het instrument een vaste stek in een nieuw paviljoen in de Sinte-Mettetuin.

Op woensdag 27 september staat het instrument opgesteld in lokaal dienstecentrum Den Abeel in de Jozef Verbertstraat en op woensdag 4 oktober in De Schijf in de Lijsterstraat. Komende woensdag om 15u brengt stadsbeiaardier Eddy Mariën in Den Abeel zijn eerste soloconcert met een ode aan Mechelen die hij speciaal voor de buurtconcerten heeft gecomponeerd. “Daarnaast brengt hij een uur lang een licht programma brengen met herkenbare melodieën uit evergreens, chansons en zelfs classics van de Beatles en Sinatra”, vertelt Siffer.

Dit najaar speelt de kamerbeiaard ook nog in de wijken op de Tervuursesteenweg en op het Oud Oefenplein. Ook in de Sinte-Mettetuin zelf komen er geregeld concerten, zoals tijdens de Urban Trail deze winter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER