Een Boeing 737 MAX 8-vliegtuig van TUI op Schiphol, illustratiebeeld.
Volledig scherm
Een Boeing 737 MAX 8-vliegtuig van TUI op Schiphol, illustratiebeeld. © EPA

300 Belgen zitten vast in het buitenland na annulering vluchten Boeing 737 MAX 8

Twee toestellen van TUI België van het type Boeing 737 MAX-8 die op weg waren naar Brussel, zijn afgeleid naar andere luchthavens. Dat bevestigt woordvoerder Piet Demeyere. Alle vluchten met het vliegtuig zijn opgeschort in het Europese luchtruim. Daardoor zitten zo’n 300 passagiers van luchtvaartmaatschappij TUI vast in Spanje en Italië.

12 reacties

  • Jean Limpens

    5 jaar geleden
    Het europees luchtruim werd gesloten en mochten de 2 tui vliegtuigen niet in brussel landen maar wel in alicante en bologna. Liggen die niet in europa soms ?
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    Vorige week was er volgens deze maatschappij niks aan de hand en nu dit, en aan de slimme mensen hier ze hebben gelijk dat ze niet door gevlogen hadden, als er iets gebeurd zou zijn waren jullie de eersten om te zeggen waarom ze niet gesopt zouden zijn met vliegen. En dan is er nog iemand die zegt dat de piloten ermee moeten leren vliegèn wel beste man de beste stuurlui staan steeds aan wal he.
  • Reynders Gary

    5 jaar geleden
    Inderdaad zoals zovele mensen hier zeggen is dit een paniekreactie. Waarom kunnen deze vliegtuigen niet terugkeren naar de thuisbasis, Brussel in dit geval ? Het is vanuit beide luchthavens ongeveer 3 uur vliegen en dan had men veel minder kosten en miserie gehad.
  • Georges Van der weyden

    5 jaar geleden
    Jullie moeten eerst eens alles lezen voor dat jullie commentaar geven, het is geen beslissing van Tui om dit type Boeing max 8 niet meer te laten vliegen in Europees luchtruim, maar Europese instanties, en ze zijn geland op DICHTSBIJZIJNDE luchthaven, om na 20 h niet meer in luchtruim zich te begeven
  • Geens Rik

    5 jaar geleden
    TUI heeft zich hier de prijs van meest belachelijke uitspraak verdiend. "Men haalt toch ook niet alle Peugeots van de baan omdat er twee tegen een boom rijden." Waar zit die klevere nu die deze uitspraak deed?