285.000 euro om te wonen met zicht op het kanaal in Hasselt

Wonen aan het water heeft iets rustgevend. Deze woning ligt in de Banneuxwijk met zicht op het kanaal en toch op wandelafstand van het stadscentrum. De woning kreeg enkele jaren geleden een grondige renovatie.

Kizzy van Horne

Waar? Hasselt

Wat? De woning ligt op een perceel van 352 m² en heeft een woonoppervlakte van 210 m². De woning dateert van 1932 en werd een zestal jaar geleden gerenoveerd. Via de voordeur kom je in de living met open keuken terecht. Achteraan vind je nog een living met eetkamer, veranda en aansluitend een terras. Op de benedenverdieping ligt ook een badkamer De eerste verdieping telt twee slaapkamers. Momenteel is er ook een hobbyruimte ingericht , die je kan bereiken via een luik in de tweede living. Hier kan een derde slaapkamer van gemaakt worden. Achteraan het huis is nog een garage voor twee auto’s.

De bewoners? “Toen ik het huis kocht heb ik het volledig gestript en vernieuwd. Het was zo’n typische woning met kleine kotjes en koterijen. Ik maakte er een modern en open geheel van. Elektriciteit, verwarming, badkamer, keuken, vloeren en muren alles is gerenoveerd. Het uitzicht op het water is enorm rustgevend. Ik woon heel rustig, maar toch ook dicht bij de stad, wat belangrijk is. Ik wil ook geen kilometers rijden om een bakker tegen te komen. Ik verkoop omdat ik meer ruimte zocht om paarden te houden, en zo kocht ik wat verderop opnieuw een huis langs het kanaal, want ik hou enorm van het water, maar met wat meer grond.

De vastgoedexpert? “Het is een heel centraal gelegen pand, niet ver van de grote ring, maar toch verrassend rustig. Het ligt aan het kanaal aan de rand van Hasselt. Het is er aangenaam wandelen en fietsen. De woning is dan ook ideaal voor jonge koppels of gezinnen, die rustig maar centraal willen wonen. De woning is enkele jaren geleden volledig vernieuwd, van de badkamer tot de muren toe. Het kreeg extra isolatie en nieuwe vloeren. Zo is het nu een woning die voldoet aan de hedendaagse normen.”

Conclusie? “Het gaat om een heel ruime woning met zolder, garage en veranda, wat toch eerder uitzonderlijk is voor een halfopen bebouwing. Het huis is bovendien zeer centraal en goed gelegen.

Lees meer

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws