14 Palestijnen gedood bij Israëlische aanval op kamp Nuseirat

Nieuws
anp
dinsdag 14 mei 2024 om 06:03
Afbeelding
beeld anp

Bij een Israëlische luchtaanval op een huis in het vluchtelingenkamp Nuseirat, in centraal Gaza, zijn veertien Palestijnen gedood. Dat melden de gezondheidsautoriteiten in de Gazastrook.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid van Gaza heeft het Israëlische leger in de afgelopen 24 uur 57 mensen gedood in het kustgebied.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

TenneT: bouwen hoogspanningsstations is de oplossing voor vol net

Het bouwen van nieuwe hoogspanningsstations zoals die in Zevenhuizen is de oplossing voor de problemen op het stroomnet. Dit zegt een woordvoerder van netbeheerder TenneT tijdens de opening van de Dag van de Bouw in het Zuid-Hollandse dorp.

Afbeelding

Deense premier houdt 'lichte whiplash' over aan aanval

De Deense premier Mette Frederiksen heeft last van een 'lichte whiplash' nadat ze vrijdagavond door een man werd geslagen in Kopenhagen, laat haar woordvoerder weten. Na de aanval werd Frederiksen naar het ziekenhuis gebracht voor een medische controle.

Afbeelding

Weduwe van oud-premier Ruud Lubbers, Ria Lubbers, overleden

Ria Lubbers, de weduwe van oud-premier Ruud Lubbers, is afgelopen dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. Dat meldt haar familie in een rouwadvertentie in het AD. De oorzaak van haar overlijden is niet bekendgemaakt.

Afbeelding

IND had in zomer al 'incomplete cijfers' over lage nareis op nareis

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) had afgelopen zomer, zo'n maand na de val van het kabinet, al cijfers die lieten zien dat het maar weinig voorkomt dat asielzoekers verre familieleden naar Nederland halen. Dit wordt "nareis op nareis" genoemd.

Afbeelding

Ruim honderd agenten bij bezoek Wilders aan Vlaams Belang

PVV-leider Geert Wilders is zaterdagochtend de 'surprise act' op een bijeenkomst van de Vlaamse radicaal-rechtse partij Vlaams Belang in Aalst, en dat leidt tot grote politieaanwezigheid in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen.

Afbeelding

Man die Deense premier aanviel moet voor rechter verschijnen

De 39-jarige man die vrijdagavond de Deense premier Mette Frederiksen heeft aangevallen in het centrum van Kopenhagen, wordt zaterdagmiddag ondervraagd door een rechter, meldt de Deense politie.