Brengt de ‘heilige graal’ van de whisky een miljoen euro op?

© AFP

Op woensdag 3 oktober komt bij Bonhams in Edinburgh de “heilige graal” van de whisky’s onder de hamer, zo meldt woensdag de Britse krant Daily Mirror. Verwacht wordt dat de fles Macallan Valerio Adami tussen de 700.000 en de 900.000 euro zal opleveren. Kenners zeggen dat dit de meest waardevolle en meest zeldzame onaangeroerde fles whisky is.

Officieel staat de fles beschreven als ‘60 year old’. De whisky werd in 1926 gestookt en in 1986 op fles getrokken. Voor het etiketteren van de beperkte oplage - 24 flessen - wendde Macallan zich tot twee bekende popartiesten, Valerio Adami en Peter Blake, die elk twaalf flessen van een label mochten voorzien.

De fles die volgende week de veilinghamer tegemoet ziet, werd in 1994 rechtstreeks bij de distilleerderij gekocht door de huidige verkoper. Hoeveel die anonieme man/vrouw daarvoor moest ophoesten, is niet bekend.

In mei werd bij Bonhams in Hongkong een Macallan Valerio Adami 1926 verkocht voor het recordbedrag van 814.081 pond. Op dezelfde veiling ging een Macallan Peter Blake van de hand voor 751.703 pond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen