BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Kadastraal inkomen herzien? N-VA staat ervoor open, Open Vld niet

Het systeem van het kadastraal inkomen staat onder druk. De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) herhaalt vandaag haar vraag voor een modernisering van het systeem, liefst naar Nederlands model.

33 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Is het KI niet ge-indexeert ,dacht van wel,als je woning nog idem is als voor 25 jaar wat moet er dan aangepast,niks.Als je in de loop van tijd bijgebouwd hebt en je bewoonbare oppervlakte is toegenomen dan kan je KI aanpassen ,alles andere is pure geld bij de burger komen halen,maar zoals gezegd,na 26 mei niet janken ,NVA heeft dit nu al op de agenda en 't is de volgende belastingverhoging.
  • Karel Valgaern

    5 jaar geleden
    nva wil natuurlijk een aanpassing. Op die manier kunnen zij opnieuw meer inkomsten creëren zonder dat het belasting genoemd word. Maar zoals de voorbeelden al aangegeven zal er in totaliteit meer naar de staat vloeien. Sommigen zullen er
  • Stefanie van Dijk

    5 jaar geleden
    Dus omdat er verzaakt is de KI's iedere 10 jaar te updaten willen ze nu overstappen op een systeem wat elk jaar herberekend moet worden? En hoe zou dat dan wel goed moeten gaan? En vooral ook hoezo 'vermijden we een belastingverhoging binnen de woonfiscaliteit' ?
  • Sebastian Peeters

    5 jaar geleden
    Met een staat die vorig jaar nog een tekort had van 7,7 miljard Euro, moet je niet geloven dat een herziening van het kadastraal inkomen zal betekenen dat je minder zal moeten betalen. Net zoals ze nu doen geloven dat een slimme elektriciteitsmeter u zal doen minder betalen. Al die verdoken belastingen zijn in de buurlanden veel minder hoog.
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    eerst iedereen aanzetten tot renovatie en daarna het KI verhogen ? Verhoging KI is dan een smerige zet voor de kleine man. Wie kan nog als bejaarde in een ondertussen aangepaste thuis verzorgd worden ?