Noodlijdend IT-bedrijf Atos stelt deadline reddingsplan uit

Nieuws
Het noodlijdende Franse IT-bedrijf Atos heeft de deadline van zijn reddingsplan uitgesteld tot 3 mei. Atos, dat ook in Nederland diensten levert aan overheidsinstellingen en bedrijven, diende eerder deze maand een herstructureringsplan in bij banken en andere schuldeisers. Het bedrijf stelde daarin 1,2 miljard euro aan nieuw kapitaal nodig te hebben om zijn activiteiten voort te zetten en de schulden met ongeveer de helft te verminderen. Ook wil het bedrijf de looptijd van andere schulden met vijf jaar verlengen.
anp
donderdag 25 april 2024 om 11:39
Afbeelding
beeld anp

De banken en schuldeisers hadden oorspronkelijk tot en met vrijdag 26 april de tijd om te reageren op het reddingsplan. Atos heeft die deadline nu verschoven omdat het meer geld nodig heeft om zijn activiteiten te financieren en de schulden waarschijnlijk nog verder teruggedrongen moeten worden.

Het besluit volgt op de tegenvallende prestaties in het afgelopen kwartaal, waarin Atos de omzet zag dalen. Volgens het bedrijf stellen klanten de ondertekening van nieuwe contracten uit door de onzekerheid rond de onderneming. Atos is van plan zijn nieuwe financiële behoeften in de komende dagen te presenteren aan de banken en schuldeisers.

Tegenslagen

Atos, dat verantwoordelijk is voor de cyberbeveiliging van de Olympische Spelen in Parijs deze zomer, is een van de belangrijkste technologiebedrijven van Frankrijk. Het bedrijf heeft nauwe banden met het Franse leger en de nucleaire sector van het land. Een reeks tegenslagen, waaronder boekhoudkundige fouten en winstwaarschuwingen, hebben het bedrijf op de rand van de afgrond gebracht.

Nadat een deal met vliegtuigbouwer Airbus over de verkoop van Atos' cyberveiligheidsdivisie niet doorging en de gesprekken met de Tsjechische zakenman Daniel Křetínský over de verkoop van IT-diensten van Atos niets opleverden, werd de Franse regering gedwongen in te grijpen met tussentijdse financiering. Een door de rechtbank aangestelde functionaris voert nu het bemiddelingsproces met crediteuren en banken uit.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hamas: geen akkoord zonder definitief einde oorlog in Gaza

Een hoge functionaris van Hamas heeft gezegd dat de Palestijnse groepering niet zal instemmen met een staakt-het-vuren indien dat niet expliciet een definitief einde van de oorlog in Gaza inhoudt.

Afbeelding

Bevrijdingsvuur in Wageningen ontstoken door twee WO II-veteranen

De 101-jarige Canadese oorlogsveteraan Pierce 'George' Brewster en de 99-jarige Britse veteraan Geoff Roberts hebben even voor middernacht in Wageningen het Nationaal Bevrijdingsvuur aangestoken.

Afbeelding

Advocaat: 3 demonstranten aangehouden kort voor stilte op de Dam

Tijdens de Nationale Herdenking op de Dam zijn drie personen aangehouden, en niet één zoals eerder werd gemeld. Dat laat Willem Jebbink, de advocaat van de drie, weten.

Afbeelding

Dodenherdenking Waalsdorpervlakte verloopt zonder protest

De dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte in de duinen tussen Den Haag en Wassenaar is zonder incidenten verlopen. De twee minuten stilte vanaf 20.00 uur zijn niet verstoord.

Afbeelding

Nederland was twee minuten stil voor oorlogsslachtoffers

Op veel plekken in Nederland was het om 20.00 uur twee minuten stil, om mensen te herdenken die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties.

Afbeelding

Halsema vraagt in toespraak aandacht voor open wonden na oorlog

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft in haar toespraak op de Dam gevraagd om 'een zacht gemoed voor al die mensen die de wond van oorlog elke dag voelen'. 'Wij, hier verzameld, zijn de erfgenamen van een zwaar bevochten vrede', sprak zij na de Nationale Herdenking.