Predrag Vuckovic / Red Bull Content Pool

BEKIJK - Schansspringer uit Japan vliegt 291 meter ver (maar mag het geen wereldrecord noemen)

Schansspringer Ryoyu Kobayashi heeft gestunt in IJsland. De Japanse topper landde pas na 291 meter, maar liefst 37,5 meter verder dan het wereldrecord. Helaas voor Kobayashi telt zijn poging niet.

Ryoyu Kobayashi en zijn team waren naar IJsland afgezakt voor de recordpoging. Daar bouwden ze meer dan 2 maanden aan een sneeuwschans. Die lag op 1.115 meter hoogte en daalde met een maximale hellingsgraad van 36 graden naar 755 meter, goed voor een verschil van 360 meter.

Een droom voor Koabayashi, die met een maximumsnelheid van 107 kilometer per uur naar beneden raasde en 8 seconden door de lucht kliefde.

Pas na 291 meter landde de 27-jarige Japanner. Daarmee ging hij maar liefst 37,5 meter verder dan het wereldrecord.

Helaas voor Kobayashi telt zijn poging niet. Voor de Internationale Skifederatie FIS kan een wereldrecord alleen in competitie gesprongen worden. Daarnaast is de schans in IJsland niet gehomologeerd en kon het materiaal ter plaatse niet nagekeken worden door een controleur van de FIS.

Het wereldrecord blijft zo op naam van de Oostenrijker Stefan Kraft (253,5 meter) staan, maar Kobayashi is wel een stunt rijker.

Beelden van Kobayashi's geweldige sprong:

Videospeler inladen...
Predrag Vuckovic / Red Bull Content Pool
Dominik Angerer / Red Bull Content Pool
Joerg Mitter / Red Bull Content Pool
Videospeler inladen...

Meest gelezen