De daders openden het vuur richting dit café op de Stalingradlaan in Brussel.
Foto: VRT NWS

Mannen op scooter openen vuur richting café in Brussel: 1 slachtoffer overleden, ook schietpartij op Louizalaan

In het centrum van Brussel hebben 2 daders op een scooter het vuur geopend in de richting van een café. 2 mannen liepen daarbij schotwonden op, een van hen is intussen overleden. De daders sloegen na de schietpartij op de vlucht. Ook op de Louizalaan was er een schietpartij, daarbij vielen geen gewonden.

"De politiediensten van de zone Brussel Hoofdstad - Elsene werden gisteravond kort na 23 uur door de hulpdiensten op de hoogte gebracht van schoten die gevallen waren op het terras van een café in de Stalingradlaan", zegt een woordvoerster van de politie. "Bij aankomst troffen zij 2 mannen aan met schotwonden. Een van hen was bewusteloos en ernstig gewond."

Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Een van hen, een 28-jarige man, is daar intussen overleden. De politie stelde een veiligheidszone in en het parket van Brussel werd op de hoogte gebracht. "Een onderzoeksrechter werd aangesteld en is ter plaatse afgestapt, met de magistraat van dienst van het parket, het labo van de federale politie en een ballistisch deskundige. Ook werd een wetsdokter aangesteld."

Volgens de eerste bevindingen zouden 2 daders op een scooter het vuur hebben geopend in de richting van het etablissement en onmiddellijk daarna gevlucht zijn. "Het onderzoek loopt om de exacte omstandigheden van de feiten te achterhalen en de daders te identificeren, en in het belang daarvan zal het parket van Brussel geen verdere commentaar geven."

Ook schietpartij op Louizalaan, geen gewonden

Ook op de Louizalaan was er een schietpartij. "Vanmorgen rond 6.25 uur werden onze politiediensten geïnformeerd over een schot dat werd gelost op de Louizalaan, voor de horecazaak Bloody Louis", zegt commissaris Linda Camarero-Verde.

"Een persoon zou een schot in de lucht hebben gelost. Er hebben zich geen gewonden gemeld. Een man werd aangehouden en er werd een veiligheidszone ingesteld. Er loopt een onderzoek om de exacte omstandigheden vast te stellen."

De politie stelde na de schietpartij op de Louizalaan een veiligheidszone in.
Foto: VRT NWS

Meest gelezen