Een voorsmaakje van hoe de lichttunnel er zal uitzien.
Volledig scherm
Een voorsmaakje van hoe de lichttunnel er zal uitzien. © RV

Oostende pakt deze winter uit met spectaculaire lichttunnel

VideoDe stad Oostende steekt haar winter dit jaar in een nieuw jasje. Blikvanger is een lichttunnel met spectaculaire lichtshow van maar liefst 232.500 lichtjes in de Adolf Buylstraat over een lengte van 188 meter. In onderstaande video krijg je al een voorsmaakje.

  1. HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappartementen in Knokke: "Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”
    PREMIUM
    59

    HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappar­te­men­ten in Knokke: "Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”

    Geen of slechte elektriciteit, al een jaar géén warm water, geen badkamerkranen, al een onderaannemer failliet én heel veel geld kwijt. Lake District in Knokke, met 166 appartementen van 450.000 tot 1,3 miljoen euro, moest hét paradepaardje van Paul Gheysens en zijn Ghelamco worden. Maar dat vinden 13 eigenaars absoluut niet. “40.000 euro is in rook opgegaan.” Mailverkeer toont dat Ghelamco facturen niet wou betalen, maar volgens het bouwbedrijf is het zélf het slachtoffer en het trekt naar de rechter: “We hebben ernstige gebreken vastgesteld, maar nemen onze verantwoordelijkheid.”
    Knokke
  2. De Croo neemt het op voor Van der Straeten: “Alles is in volle transparantie gebeurd”
    16

    De Croo neemt het op voor Van der Straeten: “Alles is in volle transparan­tie gebeurd”

    Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) neemt het op voor minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). “Alles is in volle transparantie gebeurd”, zegt hij. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verklaarde eerder deze week dat er een onderzoekscommissie moet komen naar de manier waarop de verlenging van de kerncentrales is afgehandeld door Van der Straeten en de toenmalige CEO van hoogspanningsnetbeheerder Elia, Chris Peeters.