De politierechtbank in Dendermonde.© Marc Herremans

Man krijgt rijverbod nadat hij met 73 per uur wordt geflitst in zone 30: “U had een dodelijk ongeval kunnen veroorzaken”

Lokeren/Moerbeke-Waas -

Een man uit Lokeren kreeg vrijdag van politierechter Peter D’Hondt 35 dagen rijverbod en 800 euro boete opgelegd. Hij was in Moerbeke-Waas met 73 kilometer per uur geflitst in een zone 30.

Het was voor de man de eerste keer dat hij voor de rechter moest verschijnen, maar het viel de procureur wel op dat de man al veertien onmiddellijke inningen voor overdreven snelheid had verzameld.

De advocaat van de beklaagde vroeg de voorzitter om mild te zijn. “Het was er rustig toen hij daar passeerde, maar hij beseft wel dat hij een fout gemaakt heeft”, pleitte hij. Hij vroeg aan de Dendermondse politierechter ook de gunst voor een rijverbod dat alleen zou gelden in het weekend aangezien zijn cliënt zijn rijbewijs niet kan missen voor zijn werk.

Die gunst willigde de voorzitter dus niet in. De man moet zelfs opnieuw zijn theoretisch rijexamen afleggen voor hij weer achter het stuur kruipt. “De mortaliteit van een aanrijding met 30 kilometer per uur is 5 procent, tegen 65 kilometer per uur is dat 85 procent. Met de snelheid die u reed, had u dus een dodelijk ongeval kunnen veroorzaken”, besloot de rechter. (pvs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER