Reuters: Elon Musk vliegt naar China om autonoom rijden

Nieuws
Elon Musk is gespot op een vlucht naar China. Volgens persbureau Reuters, dat zich baseert op ingewijden, probeert de Tesla-topman hoge functionarissen in het land te ontmoeten om de Chinese introductie te bespreken van Tesla’s software voor autonoom rijden.
anp
zondag 28 april 2024 om 10:16
Afbeelding
beeld anp

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s kwam vier jaar geleden al met zijn autopilotsoftware FSD. Maar dit moet nog beschikbaar worden in China, ondanks dat dit tegenwoordig een van de belangrijkste markten is van het bedrijf.

Tesla kampt de laatste tijd met tegenvallende verkopen, onder meer door felle concurrentie in China. Rivaliserende Chinese autofabrikanten zoals Xpeng proberen daarbij een voordeel ten opzichte van Tesla te behalen door zelf met software voor zelfrijdende auto’s te komen.

Gegevens

Musk zou ook goedkeuring willen van de Chinese autoriteiten om in het Aziatische land verzamelde gegevens naar het buitenland te mogen sturen. Daarmee kan Tesla dan algoritmen trainen voor zijn technologie voor autonoom rijden.

Naar welke landen Musk op reis gaat, wordt scherp in de gaten gehouden in de financiële wereld. Onlangs stelde hij een bezoek aan India nog uit in verband met ‘verplichtingen’ bij Tesla. Niet veel later kwam naar buiten dat Tesla de prijzen van Tesla’s in China en de VS verlaagde om de verkopen aan te jagen.

De autofabrikant maakte onlangs ook bekend wereldwijd meer dan 10 procent van de banen te schrappen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Von der Leyen krijgt kritiek over ontbreken sancties Israël

Walter Baier van de uiterst linkse fractie Europees Links verweet Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen in een EU-verkiezingsdebat met de vijf Europese lijsttrekkers in Brussel dat de Europese Unie nog steeds geen sancties heeft opgelegd aan Israël.

Afbeelding

Verenigde Naties maken 11 juli herdenkingsdag genocide Srebrenica

De Verenigde Naties hebben 11 juli uitgeroepen tot herdenkingsdag voor de genocide in Srebrenica. Tegen dat voorstel van Duitsland en Rwanda was verzet. In het Servische deel van Bosnië gingen duizenden mensen de straat op.

Afbeelding

Resultaten Nvidia stuwen koers chipbedrijven op Damrak

De chipbedrijven met een beursnotering in Amsterdam zijn donderdag bovenin de AEX geëindigd. ASML, ASMI en Besi noteerden aan het einde van de handelsdag plussen tot 2,6 procent.

Afbeelding

Hamas beweert Israëlische kolonel in handen te hebben

De Palestijnse beweging Hamas beweert een Israëlische kolonel vast te houden die op 7 oktober gevangen werd genomen. Israël had eerder gemeld dat de hoge officier bij de aanvallen van die dag was gedood.

Afbeelding

EU-lijsttrekker noemt Nederland een verkeerd voorbeeld voor EU

Wat er in Nederland is gebeurd met de opkomst van radicaal-rechts, kan in heel Europa gebeuren, waarschuwde de EU-lijsttrekker van de Groenen tijdens een groot verkiezingsdebat in het Europees Parlement.

Afbeelding

Jumbo gaat reorganiseren, verdwijnen kantoorbanen 'onvermijdelijk'

Supermarktconcern Jumbo heeft donderdag een reorganisatie aangekondigd, waardoor kantoorbanen verdwijnen. Topman Ton van Veen kan nog niet zeggen om hoeveel banen het gaat, maar dat 'het aantal arbeidsplaatsen zal afnemen, is helaas onvermijdelijk'.