Code geel aan noordwestelijke kust om zware windstoten

Nieuws
Het KNMI heeft code geel uitgeroepen in het noordwestelijk kustgebied in verband met zware windstoten. Dat geldt vanaf het einde van de middag. Later op de avond neemt de wind weer af.
anp
zondag 28 april 2024 om 12:31
Afbeelding
beeld anp

Aan de Noord-Hollandse kust en in het westelijke Waddengebied kunnen windstoten voorkomen van tussen de 75 en 85 kilometer per uur, verwacht het KNMI. Dat kan hinder veroorzaken bij buitenactiviteiten (zoals evenementen in tenten). Ook kan dat lastig zijn voor het verkeer.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Tientallen doden en vermisten op Sumatra door overstromingen

Op het Indonesische eiland Sumatra zijn minstens 34 mensen omgekomen door plotselinge overstromingen. Huizen, wegen en moskeeën raakten beschadigd. Zeker zestien mensen zijn nog vermist, melden lokale autoriteiten.

Afbeelding

Universiteiten maken demonstratieprotocol

Universiteiten zijn bezig met het maken van een demonstratieprotocol. Dit zei Jouke de Vries, interim-voorzitter van de Universiteiten van Nederland (UNL), zondag in het tv-programma Buitenhof. Hij gaf twee voorbeelden van regels.

Afbeelding

Activisten dreigen met acties tegen uitbreiding Tesla-fabriek

Verschillende activistische groepen waarschuwen voor nieuwe protestacties tegen de uitbreiding van de grote autofabriek van Tesla bij Berlijn.

Afbeelding

Beleggers kijken uit naar cijfers ABN AMRO en inflatie VS

Beleggers krijgen in de nieuwe beursweek nog wat kwartaalresultaten te verwerken, al hebben zij de meeste cijfers achter de rug. Op de Amsterdamse beurs is ABN AMRO aan de beurt. Uit de Verenigde Staten komen inflatiecijfers.

Afbeelding

Dijksma over illegale feestvierders Utrecht: schaamteloos gedrag

Burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma is boos over het gedrag van mensen rond de demonstratie Rave voor de Rafelranden zaterdag. In de stad vonden twee illegale feesten plaats en werd een pand gekraakt.

Afbeelding

Opnieuw zware gevechten in uiterste noorden van Gazastrook

In Jabalia, enkele kilometers ten noorden van Gaza-Stad, wordt hevig gevochten tussen Israël en Hamas, melden zowel het Israëlische leger als Hamas.