Miel Van de Weyer voor de wereldwinkel in Schelle.© bar

Wereldwinkels slaan handen in mekaar voor Faire Ronde

Schelle/Hemiksem/Aartselaar/Rumst -

Op World Fair Trade Day, op zaterdag 11 mei, kan je in een veertigtal gemeenten in Vlaanderen deelnemen aan de Faire Ronde. In de Rupelstreek slaan Schelle, Hemiksem, Aartselaar en Rumst met de wereldwinkels de handen in mekaar.

Een fietstocht langs verschillende locaties in de vier gemeenten zet organisaties, handelaars en producenten in de kijker die lokaal, ecologisch en fair (LEF) denken én doen. Zo werken ze elk mee aan een duurzame en eerlijke samenleving.

“Je kan vrij vertrekken voor een gezinsvriendelijke fietstocht aan een van de vier wereldwinkels in Schelle, Hemiksem, Aartselaar en Reet (Rumst) tussen 10 en 13.30 uur”, vertelt Miel Van de Weyer van Wereldwinkel Schelle. “De afstand bedraagt ongeveer 27 kilometer met elf stopplaatsen, maar je kan uiteraard zelf kiezen voor een kortere weg. Je krijgt bij vertrek een routebeschrijving, routekaart met de stopplaatsen, een zadelhoesje en stempelkaart.”

“Op de meeste te bezoeken plaatsen wordt een opdracht gegeven of gratis iets leuks/lekkers aangeboden. Als je minstens vijf stempels hebt en de kaart indient in de brievenbus van de wereldwinkel van vertrek, maak je kans op een mooie prijs. Per wereldwinkel wordt een geschenkenpakket verloot. Deelnemen is gratis.”

www.defaireronde.be

(bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners