© kuv

Start herstellingswerken aan oude Scheldebrug in mei

De bijkomende herstellingswerken aan de oude Scheldebrug starten volgend jaar in mei. Pas ten vroegste eind 2020 zullen die afgelopen zijn en er wordt minstens drie maand lang verkeershinder verwacht.

MGB

Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) kwam met het nieuws toen hij antwoordde op een vraag van volksvertegenwoordiger Jos De Meyer (CD&V). De werken aan de vaste gedeelten van de brug zullen in drie fasen worden uitgevoerd en in totaal zo’n anderhalf jaar duren, waarvan bijna drie maand met ernstige verkeershinder.

In een eerste fase worden de metalen geraamten opnieuw geschilderd. Die werken zullen maximaal tweehonderd kalenderdagen duren, waarvan dertig dagen zonder verkeer op de brug. De andere werkdagen blijven er twee rijstroken beschikbaar richting Sint- Niklaas.

Één rijvak op nieuwe brug

De tweede fase omvat het renoveren van het wegdek en de voetpaden van de oude brug, inclusief betonherstellingen aan de onderkant van de brug ter hoogte van de landhoofden. Deze werken starten aansluitend op de eerste fase, voor zover de weersomstandigheden dat toelaten. De uitvoeringstermijn bedraagt maximaal 57 kalenderdagen. Tijdens die periode mag de brug volledig gestremd worden voor het wegverkeer en zal het verkeer in beide richtingen over één rijvak van de nieuwe brug worden geleid.

In de laatste fase wordt gewerkt aan het fietspad naast de brug. Die werken starten in mei 2020 en zullen maximaal 190 kalenderdagen in beslag nemen. Tijdens die laatste fase zal er geen verkeershinder zijn.