Woningverkopen stijgen in november

Foto: ANP

Het aantal verkochte woningen in november is uitgekomen op 19.647, blijkt uit cijfers van het Kadaster. Dat is 7,6 procent meer dan vorig jaar in dezelfde maand, maar 2,5 procent minder dan in oktober. Toen wisselden ruim 20.000 woningen van eigenaar.

Met name hoekwoningen waren populair in november. Er werden 16,2 procent meer van dat type woningen verkocht. Het aantal verkochte appartementen daalde licht ten opzichte van een jaar geleden.

Flevolanders verkochten bijna een derde meer woningen dan vorig jaar in november. In vrijwel alle andere provincies steeg het aantal verkochte woningen ook. Alleen Noord-Holland en Utrecht gingen tegen de trend in met dalingen van respectievelijk 1,1 en 6,1 procent.

Het aantal geregistreerde hypotheken nam met 13,5 procent toe op jaarbasis naar 29.646. Vergeleken met oktober was er een stijging van 2,3 procent.

Volgens branchevereniging NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers was november goed voor de verkoop van 4323 nieuwe koopwoningen, het hoogste aantal in bijna twaalf jaar tijd. Voor het hele jaar gaan de bouwers uit van een plus van ruim 10 procent bij de verkoop van nieuwbouwwoningen. Dat komt neer op ruim 36.000 huizen.