Inge Ceuppens (CD&V), Gio Huybrechts (N-VA), Roxanne Leysen (N-VA), lijsttrekker Kelly Breugelmans (N-VA) en Bert De Ridder (CD&V) stellen het nieuwe kartel N-VA + CD&V voor.© bar

In Niel vormen meerderheidspartij N-VA en oppositiepartij CD&V een kartel: “We komen op onder onze nationale partijnamen”

Niel -

In Niel trekken huidig meerderheidspartner N-VA en oppositiepartij CD&V in kartel naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Lijsttrekker wordt huidig schepen Kelly Breugelmans (N-VA). Bert De Ridder, gemeenteraadslid voor CD&V, staat op de tweede plaats.

Bart Roggeman

“We zijn ons bewust dat de samenwerking met een partner vanuit de oppositie wenkbrauwen zal doen fronsen, maar uit de gesprekken die we de voorbije tijd voerden, bleek duidelijk dat beide de noodzaak zagen aan een vernieuw(en)d bestuur”, zegt Gio Huybrechts, voorzitter van N-VA Niel. “Tegen de tendens in die leeft in vele gemeenten, komt het kartel onder onze nationale partijnamen op, N-VA + CD&V. Wij zijn in Niel niet bang om de kiezer duidelijk te vertellen waar onze oorsprong ligt.”

“Het belangrijkste is dat de gemeente wordt bestuurd door mensen die het vertrouwen genieten en dat we tegemoetkomen aan de lokale noden”, voegt voorzitter van CD&V Niel Annelies Boost eraan toe.

“Wij zijn allemaal mensen die uit overtuiging aan politiek doen, over de partijgrenzen heen”, zegt N-VA-fractieleider Roxanne Leysen. “Burgers verwachten uiteindelijk ook van politici dat ze samenwerken en elkaar niet tegenwerken. Dat gaan wij met dit kartel ook doen. Wij komen samen op, met een gezamenlijk project en willen met een positieve boodschap naar de kiezer trekken.”

Lijsttrekker Kelly Breugelmans.© bar

Bij de bekendmaking van het kartel werd tegelijk ook de top vijf voorgesteld. Lijsttrekker wordt huidig N-VA-schepen Kelly Breugelmans (35), mama van drie kinderen en al meer dan tien jaar werkzaam in de kinderopvang. Bert De Ridder (54), de enige vertegenwoordiger van CD&V in de huidige gemeenteraad en IT’er van beroep, krijgt de tweede plaats toebedeeld. Op plaats drie staat architecte en fractieleider van N-VA Roxanne Leysen (39), op plaats vier volgt N-VA-voorzitter Gio Huybrechts (26) die stagiair-vastgoedmakelaar in Antwerpen is. Inge Ceuppens (42), projectconsultant, maakt voor CD&V de top vijf rond.

“Een gezond financieel beleid, met een daling van onze schuldgraad en dit zonder verdere belastingverhogingen, wordt een fundamenteel speerpunt”

Kelly Breugelmans

Lijsttrekker

“Een gezond financieel beleid, met een daling van onze schuldgraad en dit zonder verdere belastingverhogingen, wordt een fundamenteel speerpunt”, verkondigt Kelly Breugelmans. “We beseffen dat dit een hele opgave wordt, want onze gemeente moet ook nog kunnen blijven investeren om te groeien. Maar onder meer door te kijken naar onnodige uitgaven geloven we dit te kunnen waarmaken.”

Nieuwe accenten

“Met het kartel willen we ook nieuwe accenten leggen. Wij willen in Niel een meer sociaal beleid voeren”, pikt Bert De Ridder in, die zelf de aandacht voor armoedebestrijding, noodlijdenden, onderwijs en jeugdbewegingen hoog in het vaandel draagt. ”Ook onze senioren verdienen de nodige aandacht met de uitbouw van een degelijk seniorenbeleid dat er nu nog niet is. De ervaring en kennis van onze zilveren generatie willen we gebruiken.”

“We willen ook meer dan nu het geval is, inzetten op participatie en betrokkenheid”, zegt Inge Ceuppens. “We zijn overtuigd dat er in Niel veel mensen zijn die niets met politiek willen te maken hebben, maar die toch kunnen bijdragen aan een goed bestuur.”

“Uiteraard blijven wij in de huidige coalitie alle afspraken loyaal nakomen”, benadrukt N-VA-fractieleider Roxanne Leysen. “Het is niet omdat we met CD&V gaan samenwerken, dat we andere partners aan de kant schuiven. Dit is een positief project voor de toekomst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2024