De werfleider moet een alcoholslot in zijn wagen laten plaatsen.© Belga

Werfleider moet op de blaren zitten nadat hij met vier Duvels en vier glazen rode wijn tegen vangrail knalde

Sint-Niklaas/Beveren -

Een werfleider bij een stellingbouwbedrijf kreeg maandag van de politierechter in Sint-Niklaas een alcoholslot en een fikse boete nadat hij in Beveren met zijn auto tegen de vangrail knalde. Hij bleek zwaar onder invloed.

Ivan Elegeert

De man werd in oktober 2022 in het holst van de nacht door de wegpolitie aangetroffen in zijn zwaar beschadigde wagen op de pechstrook van de snelweg in Beveren. Uit camerabeelden bleek dat hij een halfuur eerder, op korte afstand van de plaats waar hij werd aangetroffen, met zijn auto tegen de vangrail was geknald.

De man raakte niet gewond en parkeerde zijn zwaar beschadigde wagen even verderop aan de kant van de snelweg. “Twee uur na het ongeval legde de man een positieve alcoholtest af. Hij bleek nog 1,84 promille alcohol in het bloed te hebben”, zei de procureur, die een strenge straf eiste.

Alcoholslot

De man bekende dat hij zwaar over de schreef was gegaan. “Ik had vier glazen rode wijn en vier Duvels achterover geslagen”, zei hij. “Dit had nooit mogen gebeuren. Intussen rij ik niet meer met de auto. Collega’s komen me elke dag ophalen en terug thuis brengen.”

De rechter veroordeelde de man tot een boete van 1.600 euro, waarvan 600 euro met uitstel. Hij kreeg ook een rijverbod van een maand en moet, als hij nog met de wagen wil rijden, gedurende een jaar een alcoholslot in de auto laten installeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER