Na pijnlijke blunder: Roda JC legt veelbesproken stadionspeaker het zwijgen op

Roda JC heeft stadionspeaker Wim Frijns gevraagd om niet meer te reageren op de gebeurtenissen van afgelopen vrijdag in het Parkstadion. Hij riep om dat Telstar tegen FC Groningen op een 2-1 voorsprong was gekomen waardoor de Limburgse club zou promoveren. Maar dat doelpunt bleek nooit gemaakt te zijn.

Wilber Hack

Meteen na de wedstrijd hadden fans al bezit genomen van het veld in de veronderstelling dat Roda JC gepromoveerd zou zijn. FC Groningen stond op dat moment nog met 1-0 achter bij Telstar, maar maakte ver in blessuretijd gelijk. Frijns had de veldbestorming na het laatste fluitsignaal nog proberen te voorkomen door te roepen: ‘we zijn er nog niet’. Bij de vermeende 2-1 werd hij verkeerd ingefluisterd. Door slecht internet kon hij zelf de ontwikkeling bij Telstar – FC Groningen niet goed volgen.

De directie van Roda JC wil dat vanaf nu de focus volledig gericht is op de beslissende wedstrijd van komende vrijdag uit bij FC Groningen. De Limburgers hebben aan gelijkspel tegen de directe concurrent genoegen om echt te promoveren. ‘Het contact over alle zaken die met Roda JC te maken hebben, verloopt via de club. Frijns heeft zijn laatste interview gegeven”, liet algemeen directeur Jordens Peters weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Veel positieve reacties”

Frijns, een horecaondernemer, is al 25 jaar speaker en deed dat onder meer voor MVV, Fortuna Sittard en nu dus Roda JC. In Heerlen is hij eigenaar van smulbar De zevende hemel. Hij kreeg veel over zich heen omdat de fans van Roda zich na zijn mededeling even in de zevende hemel waanden.

De speaker, die zich een ‘Mister Positivo’ noemt, verklaarde niet slecht geslapen te hebben na zijn foutieve mededeling. Hij had ook veel positieve reacties gekregen. Frijns zei dat hij nu precies kon aflezen wie het goed en slecht met hem voor heeft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal