Ryanair-topman wil ‘graag’ asielzoekers naar Rwanda deporteren

Nieuws
Ryanair-topman Michael O’Leary wil ‘graag’ de vluchten uitvoeren waarmee asielzoekers in Engeland worden gedeporteerd naar Rwanda, als hij daarvoor beschikbare vliegtuigen heeft. ‘Als we in de winterdienstregeling vliegtuigen over zouden hebben en als de regering op zoek is naar extra deportatievluchten dan zouden we graag een offerte uitbrengen’, zei O’Leary tijdens een interview in Londen.
anp
woensdag 24 april 2024 om 13:46
Afbeelding
beeld anp

De Britse regering heeft Ryanair niet benaderd om de vluchten uit te voeren, zei O’Leary, die bekendstaat om zijn controversiële uitspraken. De Ryanair- topman wees de waarschuwing van de Verenigde Naties van de hand dat luchtvaartmaatschappijen die de uitzettingen faciliteren medeplichtig kunnen zijn aan het schenden van internationale wetgeving.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

PVV-Kamerlid Markuszower gefotografeerd met leesbaar formatiestuk

Het PVV-Kamerlid Gidi Markuszower is maandag gefotografeerd met een leesbaar formatiestuk, bij binnenkomst van de onderhandelingen. Het lijkt te gaan om een concept-hoofdlijnenakkoord, maar het is onduidelijk of dit een officieel formatiestuk is.

Afbeelding

EU trekt ultieme strafprocedure in nu Polen rechtstaat versterkt

De Europese Unie is van plan de ultieme strafprocedure die tegen Polen loopt te laten vallen. De nieuwe regering in Warschau heeft de aangetaste rechtstaat zo versterkt dat er geen reden meer is voor de strafprocedure, oordeelt de Europese Commissie.

Afbeelding

Man roept op tot vertrek Netanyahu tijdens herdenking Holocaust

Een man heeft in Israël een herdenkingsceremonie voor de slachtoffers van de Holocaust verstoord door op te roepen tot het vertrek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, melden media in het land.

Afbeelding

Prijs aan de pomp daalt iets, olieprijs veert weer wat op

De prijzen aan de pomp dalen licht, volgens brandstofdeskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers. De olieprijzen maakten vorige week de grootste daling sinds februari door, die kwam op het moment dat de risico's op verdere escalatie van de conflicten in..

Afbeelding

4 meicomités zien rustigere herdenkingen door regen

Ook op andere plaatsen in het land was het zaterdag tijdens de dodenherdenking wat rustiger dan gebruikelijk, net als bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam.

Afbeelding

Minstens kwart Europarlementariërs heeft betaalde bijbaan

Een kwart van de Europarlementariërs heeft bijverdiensten naast het salaris en aanvullende vergoedingen. Het werkelijke percentage ligt vermoedelijk veel hoger, omdat iedere bijbaan die minder dan 5000 euro opbrengt ze niet hoeven te melden, zeggen de integriteitsactivisten van..