Fenne (rechts op de foto) behaalde een mooie tweede plaats.© Pieter Mylle

Lommelse Fenne (17) knap tweede bij nationale schrijfwedstrijd Junior Journalist

Lommel -

Fenne Bruggen (17) behaalde afgelopen zondag een knappe tweede plaats in de schrijfwedstrijd Junior Journalist. Uit meer dan tienduizend deelnemende jongeren tussen 10 en 18 jaar, verspreid over heel Vlaanderen en Brussel, eindigde de Lommelse met haar opiniestuk op het podium.

Nele Mannaerts

Davidsfonds organiseerde de schrijfwedstrijd Junior Journalist al voor 39ste keer. Het thema van dit jaar ‘Oost West, Thuis Best!?’ inspireerde talloze jonge schrijvers om hun creativiteit te tonen. “We hadden voor het vak Nederlands de opdracht gekregen om een opiniestuk te schrijven binnen het thema”, legt laureaat Fenne uit, die Humane Wetenschappen studeert in WICO Campus Lommel. “We kregen de vrijheid om dit thema zelf te interpreteren en daar creatief mee om te gaan.”

Fenne koos voor een aangrijpend onderwerp. “Ik schreef over plekken waar je je thuis voelt, ook al had je dat eerst niet verwacht. Voor mij zijn dat fandoms (een subcultuur waarin fans van een bepaalde artiest verzamelen, red.). Ik heb geschreven over de verbondenheid en vriendschap die kan ontstaan tussen fans, omdat je met elkaar een passie deelt. Vooral bij live concerten voel je die bijzondere samenhorigheid. Het voorbeeld in mijn opiniestuk was Taylor Swift.”

Een week later kreeg Fenne van haar leerkracht de vraag of haar opiniestuk ingestuurd mocht worden voor de schrijfwedstrijd Junior Journalist. “Eigenlijk had ik verwacht dat het daarbij zou blijven, omdat er elk jaar duizenden jongeren meedoen”, bekent Fenne. “Plots kreeg ik een bericht dat ik bij de top drie hoorde en kreeg ik de uitnodiging voor de prijsuitreiking in het Vlaams Parlement in Brussel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer