Zoveel zijn de Belgen in de Premier League waard: Tielemans stijgt plots weer flink in waarde na sterke prestaties, Lavia en Trésor gaan de verkeerde kant uit

De marktwaarden van enkele Belgen in de Premier League hebben een upgrade gekregen. Twee middenvelders zien hun waarde stijgen, maar er zijn ook Duivels die erop achteruitgaan. Dat blijkt uit cijfers van de gespecialiseerde website Transfermarkt.be.

Sam Vergauwen

Vandaag de dag zijn nog 15 Belgen actief in de Engelse Premier League. Slechts vier onder hen kregen recent een marktwaardenupdate. De meeste landgenoten bleven dus stabiel, waaronder Jérémy Doku en Kevin De Bruyne. De twee Duivels bij Manchester City noteren nog steeds de hoogste waarden met respectievelijk 65 en 60 miljoen euro. Op de derde plek staat Onana, die blijft hangen op 50 miljoen euro.

Zij spelen zich in de kijker

Lange tijd was Youri Tielemans (26) een schim van zichzelf. Maar zijn transfer naar Aston Villa afgelopen zomer veranderde dat. De 67-voudige Rode Duivel bewees gisteren nog zijn goede vorm met twee doelpunten in het iconische Wembley. Zijn marktwaarde stijgt van 20 naar 25 miljoen euro. Van zijn topmarktwaarde bij Leicester, 55 miljoen euro, zit hij wel nog ver verwijderd.

Ook onderaan het klassement is er weer een Belg in goeden doen. Albert Sambi Lokonga (24) trok aan het begin van het seizoen op uitleenbasis naar Luton Town. Menig voetballiefhebber was sceptisch over die keuze. Maar hij groeide er uit tot basisspeler en ziet zijn waarde stijgen van 12 naar 15 miljoen euro. Zo is hij meteen ook de meest waardevolle speler van zijn team.

Sambi Lokonga heeft het voetbalplezier weer gevonden.© IMAGO/PRiME Media Images

Zij zakken lichtjes weg

Roméo Lavia (20) stond te boek als nieuwe wonderboy voor de Rode Duivels, maar dat statuut is hij voorlopig even kwijt. De defensieve middenvelder kende een hoop blessureleed sinds zijn transfer van Southampton naar Chelsea en kwam er tot dusver nog maar één keer in actie. Zijn marktwaarde kent een flinke daling van 50 naar 40 miljoen euro.

Tot slot kent ook Mike Trésor (24) een moeilijk seizoen bij het Burnley van Vincent Kompany. Sinds hij onze vaderlandse competitie verliet, speelde hij nog maar 400 minuten voor ‘The Clarets’. Die minuten verzamelde hij voornamelijk door invalbeurten. Hij ziet zijn marktwaarde zakken van 15 naar 13 miljoen.

Mike Trésor had ongetwijfeld op meer speelminuten gerekend.© Action Images via Reuters

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen