De leden van OOM overhandigden woensdag hun memorandum aan de lokale Mechelse politici.© rr

Mechels onderwijsveld stelt memorandum op voor lokale politici: “Aanbevelingen voor sterker onderwijs”

Mechelen -

De verschillende Mechelse onderwijspartners overhandigden woensdag hun memorandum aan de lokale politici. Daarin ijvert het Onderwijs Overleg Mechelen (OOM) onder meer voor betere infrastructuur, veilige schoolomgevingen en financiering voor buitenschoolse opvang.

In aanloop naar de lokale verkiezingen in oktober overhandigden al heel wat Mechelse belangenverenigingen een memorandum aan de lokale politici. Ook Het Onderwijs Overleg Mechelen (OOM) stelde zo’n document op. De overkoepelende organisatie, waarin alle niveaus, netten en koepels vertegenwoordigd zijn, focust met het memorandum op verschillende thema’s.

Zo willen de onderwijspartners een gezonde overlegcultuur tussen het onderwijsveld en de stad en ijveren ze voor meer promotie voor Mechelen als onderwijsstad. Ze stellen onder meer voor om aan te sluiten bij het Unesco-netwerk van Lerende Steden. Daarnaast moet er volgens het OOM blijvend aandacht zijn voor het welzijn van de leerlingen, voor cultuur en voor diversiteit en ouderbetrokkenheid.

Infrastructuur en veiligheid

Verder wil het onderwijs dat de volgende bestuursploeg meer middelen vrijmaakt voor kinderopvang en voor duurzame school- en sportinfrastructuur. Ze pleiten ook voor soepele vergunningsprocedures. Tot slot maakt verkeersveiligheid deel uit van het memorandum. Het OOM pleit voor veiligere schoolomgevingen en een voortzetting van de samenwerking tussen de scholen en de politie.

“We zetten ons met z’n allen in voor een onderwijs dat iedereen kansen geeft”, zegt OOM-voorzitter Tom Resseler. “We bundelen een aantal aanbevelingen die cruciaal zijn voor de ontwikkeling van het Mechels onderwijs. Sterk onderwijs is de sleutel tot de toekomst voor onze jongeren en iedereen die zich wil bij- of omscholen en draagt bij aan zaken zoals het economisch weefsel en de maatschappelijke cohesie.” (svds )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners