Cosby wilde - voor hij geboeid werd afgevoerd - alleen nog weten of hij voortaan elke keer aan de politie moet melden wanneer hij de staat Pennsylvania verlaat. "Zelfs voor een weekendje?" Inderdaad, dat moet.
Volledig scherm
PREMIUM
Cosby wilde - voor hij geboeid werd afgevoerd - alleen nog weten of hij voortaan elke keer aan de politie moet melden wanneer hij de staat Pennsylvania verlaat. "Zelfs voor een weekendje?" Inderdaad, dat moet. © AP

Van America's Dad tot "seksueel gewelddadig roofdier"

Acteur Bill Cosby (81) is veroordeeld tot minstens drie jaar cel voor het verkrachten van Andrea Constand (45). Hij moet maximaal tien jaar brommen. De feiten dateren van bijna 15 jaar geleden. Met deze veroordeling valt het zwarte icoon definitief van zijn voetstuk. "Mister Cosby, dit is een zeer ernstig misdrijf. Niemand staat boven de wet", sprak rechter Steven T. O'Neill hem streng toe. Cosby werd geboeid afgevoerd.

8 reacties

  • michel wanquet

    6 jaar geleden
    Marc Spandel zijn fantasie speelt hem duidelijk parten. Cosby zal nooit in een gewone gevangenis terecht komen. Als je in de VS geld hebt - en dat heeft hij - kan je opteren voor een verblijf in een luxe-gevangenis. Een cel alleen kan niet, ze zijn altijd per vier, maar als je voldoende geld op tafel legt kan je de cel afhuren voor jou alleen. Ik heb het dan nog niet over maaltijdkeuze en dergelijke..
  • Marc Spandel

    6 jaar geleden
    Hoe ziet zo'n gevangenis voor (demente, blinde, gehandicapte enz.) 80- plussers er uit? Een soort rusthuis waar je door vrijwilligers gevoed wordt met een lepeltje? Of gaat het om een gewone klassieke gevangenis waar je opgesloten wordt tussen allerlei zware criminelen en je niet moet riskeren om je te bukken om iets op te rapen?
  • Maurice Keukelaers

    6 jaar geleden
    Die man heeft zoveel geld dat hij tot aan zijn dood zal blijven procederen. Ik geloof niet dat hij 1 dag zal vastzitten.
  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    Een schande. Hij kreeg levenslang want hij zal sterven in de gevangenis.
  • paul remy lemmens

    6 jaar geleden
    mag ook 5 jaar geen sex meer hebben
  1. "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"
    PREMIUM

    "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"

    De zoektocht naar de Amerikaanse actrice Naya Rivera (33) is ten einde. Gisteren werd een lichaam opgedoken in Lake Piru in Californië, waar ze verdween. "Gebaseerd op de vindplaats, de fysieke karaktertrekken, de kledij en het gebrek aan andere vermiste personen, zijn we ervan overtuigd dat het om Naya gaat", aldus de sheriff tijdens een persconferentie gisteravond. De actrice, bekend van haar rol als Santana Lopez in de populaire serie 'Glee', verdween vorige week woensdag na een boottochtje met haar 4-jarige zoon Josey. Over wat er precies gebeurde, kon de sheriff voorlopig alleen maar speculeren, al worden kwaad opzet en zelfdoding resoluut uitgesloten. Vermoedelijk raakte ze verstrikt in de sterke stromingen. "Het jongetje verklaarde dat hij was gaan zwemmen met z'n moeder. Ze duwde hem langs achteren het dek weer op. Toen hij daarna opkeek, zag hij haar in het water verdwijnen. Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf." Het lichaam bevindt zich momenteel in Ventura, waar een autopsie uitsluitsel moet geven dat het om Rivera gaat. (SDE)