Songdo
Volledig scherm
Songdo © Gale International

Zuid-Korea bouwt ‘smart city’ van 30 miljard euro, waar auto’s overbodig zijn

De Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel is nu al het op drie na grootste stedelijke gebied ter wereld. Maar binnenkort wordt het gebied zelfs nog groter. Het nieuwe stadsdeel Songdo wordt een van de eerste smart cities op de planeet, waar auto’s en zelfs vuilniswagens overbodig worden.

9 reacties

  • joachim despierre

    6 jaar geleden
    aan de reacties van sommigen zie je hoe bekrompen het wereldbeeld is van veel mensen, dit is de toekomst, niet het ellenlange aanschuiven in files. Azië zal de komende 10 jaar een voortrekkersrol gaan spelen in energiebewust bouwen en leven. Indien Europa (van Amerika zwijgen we helemaal) niet vlug dezelfde weg in slaat missen we de trein helemaal (nu hollen we er ook al achter) en zijn we tegen 2050 het nieuwe Afrika met een zeer verouderde infrastructuur.
  • heiko werner

    6 jaar geleden
    Dat is 600.000 Euro kost per inwoner. Gezin van 3 is all gouw 1.8 mill da voor bouw je zeker groen, ook hier. Het zou tof zijn als het zou lukken met 10% van deze som, dan blijft nog its voor te leven over, en da gaat het voor mij om. Een gouden (groen) kooi is niets voor mij.
  • Ruud Weverke

    6 jaar geleden
    Ziet er niet gezellig uit vind ik, ook al is er wat groen en ontspannen ?
  • Nur Carrera

    6 jaar geleden
    Prachtig!!
  • Prisoner 24601

    6 jaar geleden
    De toekomst ligt in Azie. Daar hebben ze nog geld voor innovatieve ideeen. Hier hebben ze nauwelijks geld om de lopende rekening te betalen (en zelfs dat hebben ze niet). Hoe is het zover kunnen komen....