Themabeeld.© fvv

Ondanks elf eerdere veroordelingen: notoire tafelschuimer krijgt opnieuw zes maanden cel

Knokke-Heist/Mechelen -

Jozef M. (67) uit Mechelen heeft voor de Brugse rechtbank zes maanden effectieve celstraf gekregen voor afzetterij. Ondanks talrijke eerdere veroordelingen verliet de notoire tafelschuimer in Knokke-Heist opnieuw twee horecazaken zonder te betalen.

Arne Franck

Op 10 oktober 2023 verorberde Jozef M. in restaurant My Aran in Knokke-Heist een portie bouillabaisse en vier glazen huiswijn, maar de rekening van 63 euro liet hij onbetaald achter. Twee dagen later dronk hij twee glazen rosé in de Knokse broodjeszaak Crème Karamel. Ook daar bleek hij niet in staat de rekening te betalen.

LEES OOK. “Als de drank is in de man, zit de wijsheid in de kan”: onverbeterlijke tafelschuimer krijgt opnieuw twee maanden cel

Procureur Jinmin Arnou vroeg zes maanden cel - de maximumstraf voor recidiverende tafelschuimers - en verwees naar het uitgebreide strafregister van de Mechelaar, die sinds 1987 al elf veroordelingen opliep voor gelijkaardige feiten. In april en juni vorig jaar kreeg hij voor de Brugse rechtbank nog respectievelijk zes en twee maanden effectief. (Lees verder onder het kader)

Jozef M. kwam niet opdagen voor zijn proces, maar voor zijn vonnis kwam hij vrijdagochtend alsnog opdagen. Onder begeleiding van de politie weliswaar, want M. werd donderdag - alweer - opgepakt voor tafelschuimerij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER