© BERT DE DEKEN

Justitie zorgt voor begeleiding personeel wanneer gevangenis Hoogstraten sluit

Hoogstraten -

Aan de poort van de gevangenis in Hoogstraten is voorlopig weinig te merken van het onverwachte nieuws over de sluiting.

LEES OOK. Sluiting gevangenis Hoogstraten zorgt voor onbegrip: “De verslagenheid is groot”

Het personeel werd dinsdag op de hoogte gebracht dat het penitentiair schoolcentrum in Hoogstraten over twee jaar sluit, wanneer de nieuwe gevangenis in Antwerpen klaar is. FOD Justitie neemt die beslissing omdat de renovatiekosten te hoog zijn. “Ik ben zes maanden geleden beginnen te werken in de gevangenis van Hoogstraten”, vertelt een werknemer. “Het is jammer dat het hier over enkele jaren stopt, maar er zijn genoeg andere gevangenissen waar ze mensen kunnen gebruiken. Ik maak me daar weinig zorgen over.” Andere personeelsleden die we aanspraken, willen liever niet reageren.

LEES OOK. Kasteel van Hoogstraten heeft meer op cv dan alleen gevangenis

FOD Justitie maakt zich sterk dat er geen banen verloren gaan. “Het is nu nog te vroeg omdat het nog twee jaar duurt”, zegt Tom Van Wynsberge van Gevangeniswezen. “In elk geval zorgen we voor begeleiding van de mensen die nu in Hoogstraten werken dat ze elders aan de slag kunnen. Het penitentiair schoolcentrum is het enige in ons land. Er zijn geen plannen om een andere gevangenis in Hoogstraten te bouwen.” (ram)

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners