Schots en scheef werd het Kristus-Koningplein na de werken weer opgelapt.© Margot De Clercq

Nutswerken verknoeien op maat gemaakte klinkers van Kristus-Koningplein

Ekeren -

De zoveelste nutswerken die de straten van Ekeren opengooiden, laten een lelijk litteken achter. Langs het Kristus-Koningplein zijn de kleine klinkers vervangen door grove, grijze stenen. Er wordt een tijdelijke oplossing gezocht en het nutsbedrijf zal opdraaien voor de kosten.

mdcl

In plaats van de fijne straatklinkers die het Kristus-Koningplein sieren, verstoort een strook scheve, grote stoepstenen de weg langs de Carrefour Express. Door nutswerken werd die zijde van het plein opengebroken en met een grote nonchalance werd de weg schots en scheef weer toegegooid.

“Die maatschappij heeft wel toegegeven dat ze geen verfijnd werk geleverd hebben en zullen ook opdraaien voor de kosten”, zegt districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA). “Alleen al naar veiligheid toe, hebben we erop aangedrongen dat er een tijdelijke oplossing komt die de weg weer toegankelijker maakt.” Vrijdag komt het bedrijf de schade opmeten en de oplossing bekijken.

Vakmanschap

Toen het plein zeven jaar geleden volledig vernieuwd werd, plaatsten Portugese vakmannen secuur deze opmaatgemaakte tegels. “Omdat dit inderdaad unieke tegeltjes zijn, hebben we er daar natuurlijk geen hopen van liggen en zullen die dus opnieuw bijbesteld moeten worden. Maar ik vraag me toch ook af waar de oorspronkelijke sierstenen naartoe zijn. Werden ze kapot gemaakt?”

Ook de andere kant van het plein moet nog aangepakt worden. “We hebben hier in Ekeren onze portie nutswerken wel gehad. Gelukkig is het einde stilaan in zicht. Dus misschien plaatsen we de sierstenen best pas terug als de werken aan de overkant ook afgerond zijn. De tijdelijke oplossing komt alleszins zeer spoedig en ondertussen is het wachten op de nieuwe sierstenen.”

Ook langs de andere kant van het plein moeten nog nutswerken worden uitgevoerd.© Margot De Clercq

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners