Themabeeld van vorig jaar.© IF

Ronde van Vlaanderen trekt door het Waasland: hier kan je hinder op de baan verwachten

Waasland -

Dit weekend staat in het teken van de Ronde van Vlaanderen. Zaterdag verkennen wielertoeristen het parcours al en zondag rijden de profs Vlaanderens Mooiste. Dat zal over het hele Waasland ook tijdelijk verkeershinder veroorzaken.

Dieter Verschooren

Zaterdag 30 maart mogen wielerliefhebbers een licht aangepaste versie van de Ronde van Vlaanderen rijden. Vanaf zeven uur ’s ochtends kunnen de eerste wielrenners Burcht binnenrijden via de Beatrijslaan om via de Kruibekesteenweg naar Kruibeke te fietsen. Het traject volgt de gewestweg en verlaat die pas aan de Daalstraat om via de Hoogstraat naar de Heirstraat te gaan. In die laatste straten zal eenrichtingsverkeer gelden voor auto’s, richting de E17. De politie zal een oogje in het zeil houden op de kruispunten van de gewestweg N419.

LEES OOK. Jongste deelneemster Stien (10) rijdt samen met fietsgekke familie de Ronde Van Vlaanderen: “Misschien moet ik wel op papa wachten boven op de Koppenberg”

De wielertoeristen rijden vervolgens richting Haasdonk en Temse Velle. Via de Eigenlostraat gaat het via Industriepark-West en de Hogenakkerstraat naar Elversele om zo op de Pontweg te komen richting Hamme. De wielrenners gaan over de Mirabrug naar de Drapstraat om via de Hospitaalstraat en de Damstraat de Neerstraat te bereiken richting het centrum van Moerzeke. De Hebbestraat en de Denstraat leiden de wielertoeristen naar Grembergen, die per N470 de regio verlaten. Mogelijke verkeershinder zou de hele voormiddag kunnen duren.

Profwedstrijd

Daags nadien volgen de profs een ander parcours. Om 10.20 uur wordt de officiële start gegeven op de Beatrijslaan en rijdt het peloton heel de gemeente Kruibeke door over gewestweg N419. Langs de Kapelstraat rijden ze omstreeks 10.45 uur door Steendorp om via de Krijgsbaan en de N16 naar Sint-Niklaas te gaan. Daar maken de renners langs de Parklaan een rondje rond de Grote Markt om terug te keren richting de N70. Die verlaten ze ter hoogte van de Driegaaienhoek om zo via de Heimolenstraat en de Steenweg Hulst-Lessen naar de N41 in Elversele te gaan, waar de renners rond 11 uur te zien zijn.

De Diezestraat zet het peloton tussen 11 uur en 11.30 uur af in Hamme. Over de N470 gaat het tot aan Spurt om zo de Neerstraat en Hammestraat te volgen richting Moerzeke. De Hebbestraat brengt het peloton naar de Rijksweg N41, die ze volgen tot voorbij Dendermonde.

15 minuten voor en tijdens de wedstrijd wordt het parcours volledig verkeersvrij gemaakt en zullen kruispunten afgesloten worden. Over het hele traject mogen zondag tussen 7 en 12 uur geen hindernissen op de openbare weg geplaatst worden.

Meer info vind je op de gemeentelijke websites of rondevanvlaanderen.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Ronde van Vlaanderen