Copyright Maskot .

Inflatie is met 3,18 procent stabiel gebleven deze maand

De inflatie in ons land is met 3,18 procent in maart nagenoeg stabiel gebleven tegenover vorige maand. Dat blijkt uit cijfers van de federale dienst Economie. In februari bedroeg de inflatie 3,2 procent, en in januari 1,75 procent.

In vergelijking met maart vorig jaar werden onder meer verse zeevruchten en olijfolie fors duurder, respectievelijk met meer dan 44 en meer dan 31 procent.

Andere zaken werden dan weer goedkoper in vergelijking met maart vorig jaar: onder meer elektriciteit (14,9 procent goedkoper), thee (13,4 procent goedkoper) en melk (volle melk meer dan 12 procent goedkoper, magere en halfvolle bijna 10 procent goedkoper).

Opvallend: ook cacao en chocolade in poedervorm werd in maart 8 procent goedkoper in vergelijking met een jaar geleden. Nochtans is cacao in maart naar een recordkoers gestegen op de internationale markten. Wellicht zal dat pas later voor de consumenten te merken zijn in de winkel.

De inflatie voor voeding daalde in maart voor de twaalfde maand op rij. Voeding is nu 3,21 procent duurder dan een jaar geleden.

Meest gelezen