Getty
Volledig scherm
© Getty

Het is Tax Liberation Day: vanaf vandaag werken we voor onszelf

BinnenlandBelgische werknemers mogen vandaag Tax Liberation Day vieren. Dat is de dag waarop we in theorie niet langer belastingen betalen en we dus voor eigen rekening beginnen te werken. Dat is tien dagen eerder dan vorig jaar, zo blijkt uit de jaarlijkse studie van het Institut Economique Molinari, gebaseerd op gegevens van de OESO en de nationale instituten voor statistiek.

22 reacties

  • Erwin Nijs

    6 jaar geleden
    Dit de gemiddelde datum en geld dus enkel voor de gemiddelde werknemer, niet voor elke werknemer! Wat men in dit artikel verzwijgt is dat België niet alleen één van de hoogste belastingen op arbeid ter wereld heeft, maar ook de hoogste belastingongelijkheid. Voor sommigen valt deze datum dan ook op 1 januari, voor anderen pas in september. Slavernij is anno 2018 nog steeds niet verbannen. De modus operandi is enkel van gevangenschap naar afpersing verschoven.
  • peter colson

    6 jaar geleden
    In 2015 viel deze "feestdag" nog op 6 augustus. We hebben bijna 3 weken gewonnen.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Voor alleenstaanden duurt dat wel nog een hele tijd voor die dag er aan komt. Die is niet voor iedereen hetzelfde.
  • An Vanden Bossche

    6 jaar geleden
    Dit wordt wel eng bekeken, alsof alleen werknemers belastingen betalen. Er zijn ook nog automobilisten, consumenten, spaarders en zelfstandigen. Eveneens geven de sociale bijdragen van werknemers recht op pensioenen, ziekte- en werkloosheidsuitkeringen. Die zou je minstens van die belasting moeten aftrekken.
  • Daniel Wouters

    6 jaar geleden
    Er is hier duidelijk een berekeningsfout gemaakt,normaal is dit vanaf september.