Marian Van Alphen en Olivier Verhulst zijn beiden gelukkig getrouwd, maar politiek vormen ze meer dan ooit een sterk paar.© JAA

Marian Van Alphen kopvrouw en kandidaat-burgemeester van Lokaal Liberaal: “Meer daadkracht nodig”

Schilde -

Niet Olivier Verhulst, maar enigszins verrassend die andere advocaat Marian Van Alphen zal de lijst van de liberalen trekken bij de lokale verkiezingen. Dat die lijst niet Open VLD, maar Lokaal Liberaal zal heten, noemen beiden geen vaandelvlucht. Het duo blikt terug op bijna zes jaar goed samenwerken met coalitiepartner N-VA, maar wil volgende bestuursperiode meer daadkracht zien.

Jan Auman

Volgens Lokaal Liberaal-voorzitter Kristof Droessaert gebeurde de aanstelling van Marian Van Alphen in de beste verstandhouding. “Marian en Olivier vormen vandaag een sterk schependuo. Met Valérie Van Genechten op drie en Yolande Avontroodt als lijstduwer kiezen we resoluut voor sterke vrouwen in de politiek”, aldus de afdelingsvoorzitter.

Marian Van Alphen (54) is huidig schepen van Welzijn, Lokale Economie, Ruimtelijk Ordening, Gezondheid en Ontwikkelingssamenwerking. “Ik kan met trots zeggen dat ik al mijn hele leven gelukkig in Schilde woon. Ik liep hier school, volgde in onze gemeente ook muziek-, dans- en turnschool. Ik zat bij de scouts van Schilde Bergen en ging graag naar onze plaatselijke jeugdclub Oezewoeze.”

Kinderopvang

De kopvrouw van Lokaal Liberaal lag onder meer mee aan de basis van de omvorming van het OCMW naar Sociaal Huis op de Turnhoutsebaan. Ze stond mee aan de wieg van buurthuis De Vier Wieken. “Ook in het dossier kinderopvang heb ik me vastgebeten. We namen het Zandmannetje over en door de aankoop van het Hertebos zal onze kinderopvang in Wezeltje in ’s-Gravenwezel met achttien opvangplaatsen kunnen uitbreiden.”

“Ook in het dossier kinderopvang heb ik me vastgebeten. We namen het Zandmannetje over en door de aankoop van het Hertebos zal onze kinderopvang in Wezeltje in ’s-Gravenwezel met achttien opvangplaatsen kunnen uitbreiden”

Marian Van Alphen

Lijsttrekker Lokaal Liberaal

Marian Van Alphen, die vorig jaar in het huwelijksbootje stapt met huisarts Gy Lyssens en geen taboe maakt van haar visuele beperking, vindt ook gezondheidszorg belangrijk. “Mijn focus ligt op preventie: voorkomen is beter dan genezen. Screening is dan ook super belangrijk. Zo zetten we een campagne op ter preventie van borstkanker, maar ook darmkanker en huidkanker kwamen aanbod. Dit jaar werken we een heel jaar rond hartgezondheid, zowel op fysiek als mentaal vlak.”

Marian Van Alphen heft alvast het glas op een sterke campagne en dito uitslag. “Ik heb er veel zin in.”© JAA

Projectontwikkelaars

De liberalen krijgen nog al eens het verwijt dat ze de poort voor projectontwikkelaars al te wijd openzetten in Schilde. Marian Van Alphen voelt zich niet aangesproken. “We willen die prachtige groene gemeente blijven. Ik vind het als Schildenaar ook belangrijk dat jonge gezinnen hier kunnen blijven wonen. Sinds mijn aantreden als schepen, voer ik een beleid om eengezinswoningen in onze dorpskernen te bewaren. Er is geen énkel appartement meer bijgekomen in onze dorpse straten, alleen op de grote assen.”

Olivier Verhulst (38) leek lang de gedoodverfde opvolger van oud-burgemeester Yolande Avontroodt. Dat hij nu ‘vrede neemt’ met de tweede plaats, wil niet zeggen dat hij die droom opgeeft. “Maar een lijsttrekker moet altijd paraat staan. Met onze twee jonge kindjes – van 3 jaar en 8 maanden oud – is dat even niet mogelijk voor mij. Vanop de tweede plaats wil ik mij mee smijten voor ons project en Marian steunen als lijsttrekker”, aldus Verhulst.

N-VA

Lokaal Liberaal mikt ondanks de alarmerende peilingen op nationaal vlak nog steeds op 30 procent in het traditioneel blauwe bolwerk Schilde. Van Alphen en Verhulst staan niet afkerig tegenover een verdere samenwerking met N-VA, maar…

“We willen straks nog meer gewicht in de schaal leggen om ook de toekomst van de Witte Kerk veilig te stellen”

Marian Van Alphen

Lijsttrekker Lokaal Liberaal

“We kiezen radicaal voor een duurzaam beleid en een daadkrachtig bestuur. Goed besturen is een zaak van luisteren, analyseren en dan daadkrachtig toekomstgerichte beslissingen nemen en transparant communiceren. Daar ontbreekt het bij onze partner nogal eens aan”, aldus Van Alphen en Verhulst. “Door daadkrachtig te handelen hebben we deze legislatuur enkele dossiers ‘gered’ zoals dat van de sporthal, waarover spoedig goed nieuws verwacht mag worden, en kinderopvang. We willen straks nog meer gewicht in de schaal leggen om ook de toekomst van de Witte Kerk veilig te stellen.”

Lokaal Liberaal-afdelingsvoorzitter Kristof Droessaert gelooft rotsvast het volgens hem complementaire kopduo: Marian Van Alphen en Olivier Verhulst.© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners