Familie van Annie De Poortere hoopt op gerechtigheid voor “laffe daad” na bekentenis: “Nieuws sloeg in als een bom”

Karina (rechts) hoopt de volledig waarheid te weten te komen© rr

Bij de familie van Annie De Poortere is het nieuws over de arrestatie van haar ex-man ingeslagen als een bom. Haar zus en petekind hopen na dertig jaar toch nog op gerechtigheid, en “dat we haar in eer en waardigheid mogen herstellen en herdenken.”

tg, cel

De 78-jarige ex-partner van Annie De Poortere, die dertig jaar geleden verdween in Sint-Martens-Latem, is aangehouden door de onderzoeksrechter in Gent. Hans D. is onder elektronisch toezicht geplaatst voor feiten die voorlopig gekwalificeerd worden als moord, zegt het parket Oost-Vlaanderen.

LEES OOK. Toenmalige man legt gedeeltelijke bekentenissen af na vondst van lichaam van Annie De Poortere: “Ja, ik begroef haar in de tuin”

Karina De Poortere, de zus van Annie, reageert verbaasd op de arrestatie. Afgelopen zondag had ze al gemengde gevoelens bij het bekendraken van het nieuws dat haar zus mogelijk gevonden was. Ze kende verdriet, omdat ze nu de bevestiging heeft dat haar oudere zus gestorven is. Maar ze stelde zich vooral veel vragen bij het onderzoek. “Ik ben blij, omdat er eindelijk schot in de zaak komt”, zo reageert ze nu op het nieuws van de aanhouding van haar voormalige schoonbroer.

“Ik ben blij, omdat er eindelijk schot in de zaak komt”

Karina De Poortere

Zus van Annie

“Ik ben opgetogen dat er eindelijk antwoorden zullen komen. Waarom kon dit 30 jaar geleden nog niet”, vraagt ze zich af. “Maar nu wil ik wel weten wat het precieze aandeel van mijn ex-schoonbroer was bij de verdwijning en de dood van mijn zus.”

“Laffe daad”

Christophe De Poortere, petekind van Annie, schreef een reactie op sociale media. “Daar er rond de zaak van mijn betreurde meter Annie De Poortere een niet aflatende stroom van vragen over ons heen komt, hebben wij toch besloten voorlopig de sereniteit te bewaren. Wij stellen ons vertrouwen in de politionele en gerechtelijke diensten die nu volop met de zaak bezig zijn en kunnen enkel hopen op een snelle doorbraak over de ontelbare vragen die ons nu kwellen”, zegt hij.

“Wij kunnen enkel hopen op een snelle doorbraak over de ontelbare vragen die ons nu kwellen”

Christophe De Poortere

Petekind van Annie

“Na de koude douche die we kregen afgelopen zondagochtend met het nieuws dat insloeg als een bom, kunnen we enkel hopen op gerechtigheid. Dat een dader toch nog bekend geraakt en dat we ons Annie, die we door een waarschijnlijk laffe daad door een individu niet lang bij ons mochten houden, toch in eer en waardigheid mogen herstellen en herdenken”, aldus petekind Christophe.

LEES OOK. Toenmalige man legt gedeeltelijke bekentenissen af na vondst van lichaam van Annie De Poortere: “Ja, ik begroef haar in de tuin” (+)

De zoon van verdachte Hans D. wil voorlopig geen verklaringen afleggen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen