De Royal Mail heeft ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van prins Charles aanstaande woensdag een nieuwe serie van zeven postzegels uitgegeven.
Volledig scherm
PREMIUM
De Royal Mail heeft ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van prins Charles aanstaande woensdag een nieuwe serie van zeven postzegels uitgegeven. © EPA

Prins Charles wordt 70. Wordt hij ooit koning? En wat voor één?

“Rustig stilzitten. En wachten”

Prins Charles is nog een kleuter van 4 wanneer zijn moeder op 2 juni 1953 in Westminster Abbey tot koningin gekroond wordt. De diep gelovige Elizabeth legt daarbij de religieuze belofte af dat ze die taak zal uitoefenen tot haar dood. Van dat engagement draagt haar zoon — vandaag op zijn zeventigste verjaardag — nog altijd de gevolgen. “Zijn job was eigenlijk beperkt tot rustig stilzitten en wachten. Maar hij heeft daar wel iets van gemaakt”, stelt zijn jongste zoon Harry vast.

3 reacties

  • maud hallett

    5 jaar geleden
    William of Harry zijn niet geïnteresseerd
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Op zijn leeftijd? Ik denk dat men beter William of Harry neemt.
  • maud hallett

    5 jaar geleden
    een heel goede koning zelfs
  1. RECONSTRUCTIE. In zijn ziekenhuishemd schuifelde koning Charles van zijn kamer naar die van prinses Kate
    PREMIUM
    Royalty

    RECONSTRUC­TIE. In zijn ziekenhuis­hemd schuifelde koning Charles van zijn kamer naar die van prinses Kate

    De kwatongen zijn de mond gesnoerd en de storm aan speculaties is gaan liggen. Prinses Catherine blijkt net als koning Charles aan kanker te lijden. Al kozen beide Britse royals voor een heel andere aanpak om het nieuws met de wereld te delen. Charles met een onomwonden persbericht, Kate met een persoonlijke videoboodschap, twee maanden vol krankzinnige theorieën later. Waarom duurde het zo lang? Een reconstructie van twee ongeziene maanden in Buckingham Palace, die wel een onverwacht positief gevolg hebben.
  2. “Als straf gaf ze laxeermiddelen aan mijn oudere zussen”: broer van prinses Diana getuigt over misbruik in nieuw boek
    PREMIUM
    Royalty

    “Als straf gaf ze laxeermid­de­len aan mijn oudere zussen”: broer van prinses Diana getuigt over misbruik in nieuw boek

    “Hij gooide mij over zijn knieën en sloeg mij met zijn laars.” Charles Spencer, de broer van de overleden prinses Diana, is inmiddels 59 jaar oud, maar de trauma’s uit zijn jeugd achtervolgen hem nog steeds. Hij werd misbruikt op de kostschool, mishandeld door zijn nanny en op z'n 12de ontmaagd door een Italiaanse prostituee. In zijn nieuwe biografie ‘A Very Private School’ doet de graaf nu alles uit de doeken. “Na die eerste keer heb ik vijf jaar lang niet meer met een vrouw de lakens gedeeld.”