© Hugo Gerstmans

1500 muziek- en drankliefhebbers beleven Wijnegem Zapt

Wijnegem -

Van café naar café en tussendoor genieten van onbekende maar vaak uitstekende bands en uiteraard tijdig de dorst lessen. Dat is al bijna een kwarteeuw de onverslijtbare formule van Wijnegem Zapt, naast de Jaarmarkt nog altijd hét publieksevenement in de kanaalgemeente. Dat bleek ook dit jaar weer.

We blikken nog even terug op de 23ste editie van de muzikale kroegentocht, die van start ging aan ’t Gasthuis met een optreden van Guitar is a DJ. Daarna zapten de bezoekers van café naar café met het programmaboekje bij de hand. De kroegentocht was verdeeld in drie sets zodat iedereen drie volledige optredens kon bijwonen op de ganse avond.

Medeorganisator Dorien Marynissen spreekt van een geslaagde editie die bovendien sfeervol en op enkele al te luide decibels na zonder incidenten verliep.

© Hugo Gerstmans

“We verwelkomden de uitbaters van ‘t Ondiep als nieuwe concertlocatie, de bar van het sportcentrum. The Sweepers, serveerden daar een afwisselend menu dat bestond uit bekende maar ook minder bekende rockcovers, op een bedje van degelijk drum- en snarenwerk en afgewerkt met pittige, stevige zang”, aldus Dorien.

Grootste trekpleisters op het parcours waren De Vroege Morgen en ’t Gasthuis. Leuk was dat ook de jeugdbewegingen van Wijnegem hun lokalen openzetten voor muzikanten en hun fans.(jaa)

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners