Manchester Tity, de damesploeg van Chiro Myin won de J-Cup.© Stijn de Koning

Manchester Tity en 4 Oep een Rij winnen Kalmthouts voetbaltornooi: “Hier hebben we lang voor getraind”

Kalmthout, Wuustwezel, Zoersel -

Zaterdag zakten 56 teams van jeugdverenigingen af naar domein Diesterweg voor de J-Cup, het voetbaltornooi van de oud-leiding van Scouts 44st Sint-Maarten in Heide. Bij de mannen won ‘4 Oep een Rij’ uit Zoersel, bij de vrouwen Manchester Tity, de meiden van Chiro Myin.

Stijn de Koning

“Met de achtste editie mogen we stilaan spreken van een traditie”, lacht Lukas Dekeulener van de oud-leiding Scouts 44st Sint-Maarten. “Jeugdverenigingen kijken er een heel jaar naar uit om deel te nemen aan ons voetbaltornooi op Diesterweg. Dat merken we ook aan de inschrijvingen die altijd hard gaan. Dit jaar sloten we af op 56 ploegen, 40 bij de jongens en 16 bij de meisjes. Eén van de vorige edities lieten we 72 teams deelnemen, maar dat was net iets te veel. Nu is alles heel vlot verlopen. Alle ploegen amuseren zich op en naast het veld.”

Lukas Dekeulener en Paulien Van Maldeghem van de organisatie van J-Cup© Stijn de Koning

“De J-cup is destijds gestart om geld in te zamelen om onze oudste groep, de Jins, op buitenlands kamp te laten gaan. De laatste jaren schenken we de opbrengsten aan een goed doel. Dit jaar is dat aan de vzw van Lia, een meisje uit Kalmthout dat lijdt aan het zeldzame Kabuki-syndroom”, vult Paulien Van Maldeghem aan.

“Verdeeld over acht velden, allemaal voorzien van twee gesjorde doelen, kregen we heel spannende matchen van telkens veertien minuten te zien. Bij de jongens ging de finale tussen ‘4 oep een rij’, één van de ploegen uit Zoersel en Jeugdster Mannen uit Sterbos (Wuustwezel). De match eindigde op 1-1, maar na penalty’s won 4 Oep een Rij”, geeft Lukas Dekeulener mee.

Het team van Scouts Heuvel.© Stijn de Koning

Ook de Scouts van Heuvel nam met twee ploegen deel bij de jongens. “Onze leden noemden hun ploeg ‘Heuvel Futures’, maar wij als leiding hielden het gewoon op ‘Scouts Heuvel”, vertelt Stijn De Ruysscher. “We blikken terug op een geslaagd en leuk tornooi. Uiteindelijk strandden we op de zevende plaats, maar we deden het beter dan de Heuvel Futures (14)”, knipoogt Stijn.

Bij de meisjes won Manchester Tity, de damesploeg van Chiro Myin uit Kalmthout. “In de finale wonnen we 3-1 van Chiro Mejoca uit Achterbroek. We zijn de verdiende winnaar want van de zes gespeelde matchen hebben we er geen enkele verloren. Onze trainingen zijn niet voor niets geweest”, lacht Lynn Kockx. “Wij hebben als Chiro Myin al elke editie deelgenomen aan de J-Cup. Het is een heel plezant evenement.”

De jeugd amuseert zich op en naast de velden.© Stijn de Koning

Het ging er bij momenten spannend aan toe tijdens de J-Cup© Stijn de Koning

56 ploegen streden om de J-Cup.© Stijn de Koning

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners