© Isosport

Door blessures geteisterd KV Mechelen trekt zondag naar Sint-Truiden zonder vijf basisspelers

KV Mechelen stapt zondag voor de voorlaatste keer dit seizoen de bus op. In Sint-Truiden hebben de Kakkers, die naast Coucke, Cobbaut en Bassette ook nog eens Hairemans en Storm moeten missen, niets meer te winnen of te verliezen, maar coach Besnik Hasi wil nog het onderste uit de kan halen.

Thomas Franken

Na de 2-4-nederlaag tegen AA Gent doet het resultaat tegen Sint-Truiden er helemaal niet meer toe voor Malinwa. Voor de neutrale voetbalfan levert dat misschien een leukere wedstrijd op waarin meer risico’s genomen worden. Revelatie Steuckers zal er bij de thuisploeg niet bij zijn, maar met Koita hebben de Limburgers nog een wapen in de rangen. “Ze hebben veel goeie spelers. Niet alleen Koita, ook Delorge, Ito en Smets bijvoorbeeld”, was Besnik Hasi op zijn hoede op de voorbeschouwende persbabbel. “Het is een goede ploeg, waartegen we drie keer hebben verloren. Zondag willen dat toch een beetje rechtzetten.”

Volgens de Mechelse T1 staat er zondag dus wel degelijk nog iets op het spel. Hasi: “Een oefenmatch mag dit niet zijn, die zijn voor in de voorbereiding. Ik hoop dat we de mentaliteit hebben om hetzelfde te brengen. We willen vóór STVV eindigen in het klassement. Ik heb gehoord dat een hogere plek ook belangrijk is voor de tv-gelden.”

“Een oefenmatch mag dit niet zijn. We willen vóór STVV eindigen in het klassement en bovendien willen enkele jongens zich nog in de kijker spelen”

Besnik Hasi

Coach KV Mechelen

“En bovendien willen enkele jongens zich nog in de kijker spelen. Jongens die weinig aan de bak kwamen de laatste weken. Iemand als Boli (Bolingoli, red.) bijvoorbeeld. Boli is een supergoede voetballer, maar Daam (Foulon, red.) deed het gewoon goed de laatste weken. Die konden we niet zomaar op de bank zetten. Hetzelfde met Konaté toen hij op de Africa Cup was. Mukau heeft hem uit de ploeg gespeeld. Nog voorbeelden zijn Walsh en Antonio. Ook Lauberbach gaat nog kansen krijgen.”

Ene geblesseerde na de andere

Voor Bassette zit het seizoen erop na de blessure die hij opliep tegen AA Gent. Ook op doelman Coucke (met een knieprobleem) en verdediger Cobbaut (met vochtophoping) hoeft Hasi opnieuw niet te rekenen. Dat het einde van een slopend seizoen in zicht is, mag duidelijk zijn aan de nieuwe geblesseerden op het lijstje: Storm zal op Stayen niet op het wedstrijdblad staan. De winger kende een reactie aan zijn knie na de wedstrijd tegen Gent. “Het gaat niet om zijn slechte knie, die waarvan de kruisband scheurde in Knokke,” verduidelijkt Hasi. “Maar op het kunstgrasveld van Sint-Truiden nemen we liever geen risico.” Hairemans sukkelt dan weer met een keelontsteking, normaal geraakt de aanvaller niet klaar tegen zondag.

MEER OVER KV Mechelen