© VDB

Junior Jasper Schoofs spurt naar derde plaats in E3 Saxo Classic: “De nieuwe trainingsmethode heeft duidelijk succes”

Harelbeke -

De Ier Seth Dunwoody won zaterdag de E3 Saxo Classic voor junioren. In een spurt van een ruime kopgroep klopte hij Matijs Van Strijthem en Kempenaar Jasper Schoofs. Axel van den Broek werd vijfde.

Lieven Verheyen

“Meermaals heb ik me in de voorste gelederen van de wedstrijd getoond”, blikte Jasper Schoofs terug. “Maar om diverse redenen is het me niet gelukt alleen of met een selecte groep richting de aankomst te rijden. Nu goed, zelfs een toptalent als Albert Philipsen moest erkennen dat er tegen een jagend peloton niets te beginnen was. Al had ik, en dat wil ik toch meegeven, graag gezien of we het met twee misschien wel hadden kunnen bewerkstelligen.”

De Mollenaar verduidelijkt : “Zowel op de Paterberg als op de Kwaremont was mijn achterstand op de Deen nooit echt groot. En na de Tiegem was hij gehalveerd tot een tiental seconden. Helaas, nog voor ik de achterstand helemaal kon dichten, greep het peloton me bij de lurven.”

Ook Philipsen kon zijn nummer niet winnend afronden. Hij werd 32ste. Dat maakt de derde plaats die Schoofs nog kon behalen des te opmerkelijker. “Ik was kwaad en ontgoocheld dat het me dus niet gelukt was. Op adrenaline en met het vertrouwen van de vierde plaats in Gent-Wevelgem besloot ik me te focussen op de eindspurt. De derde plaats en de podiumfoto heb ik dus zeker verdiend.”

© VDB

Alweer een prachtige prestatie in een voorjaarswedstrijd voor de renner van Acrog-Tormans. “De nieuwe trainingsmethode onder leiding van Roman Vanstaen heeft duidelijk succes. In vergelijking met vroeger train ik minder en rust ik veel meer. Dat dit de juiste formule is, is al meermaals gebleken dit jaar.”

Woensdag neemt de 18-jarige renner nog deel aan het BK tijdrijden. Nadien volgt de Nations Cup, wat maakt dat hij niet op de deelnemerslijst van de Ronde van Vlaanderen staat. “Je moet keuzes maken. De Ronde heeft ook bij de juniores de nodige uitstraling, maar niet in die mate als bij de profs. Dus laat dat maar voor de toekomst.” (lacht)

© VDB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen