© BELGA

Ricardo Sa Pinto bevestigt vertrek bij Standard: “Hou te veel van hen om niet als vrienden uit elkaar te gaan”

Ricardo Sa Pinto zal dan toch vertrekken als hoofdcoach bij Standard. Op de persconferentie na de match tegen Charleroi bevestigde de Portugees dat hij zopas z’n laatste match voor de Rouches was. Nochtans had hij zijn ploeg net naar een tweede plaats geloodst na fenomenale Play-offs en won hij de beker. “Maar op dit moment is het beter voor iedereen dat we onze eigen wegen gaan”, vertelde hij op de persconferentie. Zijn opvolger wordt Michel Preud’homme.

jefi

Vlak na het laatste fluitsignaal van de match tegen Charleroi triomfeerde Sa Pinto nochtans na de tweede plek in Play-off 1. De Portugees sprak zijn spelersgroep toe, die hen nadien in de lucht gooiden.

Op de persconferentie na de match hervond hij niet veel achter weer zijn sereniteit en bevestigde hij zijn afscheid bij de Rouches. “Ik heb met de directie gespreken en we hebben in onderling overleg beslist om het contract voor volgend seizoen te verbreken. Op een menselijke manier. Dat is belangrijk voor de toekomst van de club en voor mezelf. Ik hou te veel van Standard om niet als vrienden uit elkaar te gaan. Dit was een groot seizoen.”

Afgelopen seizoen loodste hij de Luikenaars in zijn vurige stijl naar de bekerwinst en een tweede plek in de eindstand na fameuze Play-offs. “Toen ik toekwam had Standard al twee jaar geen Play-Off 1 meer gespeeld. Het was moeilijk in de kleedkamer. Er waren geen regels, geen passie, geen verbondenheid. Iedereen dacht aan zichzelf. Het was moeilijk om dingen te veranderen. Het is dan ook geen gemakkelijke club. De druk is altijd groot geweest.”

Maar Sa Pinto vond dat hij ondanks die druk zijn job goed heeft vervuld. “We hebben een familie gecreëerd en de fans zijn weer trots op Standard. We wonnen de beker, kwalificeerden ons eerst voor de Europa League en nu voor de Champions League. We gingen door tot het einde. Als er niet gebeurde wat er gebeurd is tegen Club Brugge, konden we kampioen worden. We zijn kampioen van de play-offs en daar ben ik trots op. We hebben de beste aanval en de beste verdediging in de play-offs. De waardes van spelers zijn omhoog gegaan. Financieel zijn we dit seizoen 16 miljoen euro vooruitgegaan. Maar op dit moment is het beter voor iedereen dat we onze eigen weg gaan.”

HERBELEEF. Standard heeft genoeg aan gelijkspel in Charleroi om tweede plaats vast te houden

© Photo News

© BELGA

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik