Jerome D’Ambrosio.© Ferrari

Ferrari snoept de Belg Jérôme d’Ambrosio weg bij Mercedes

Ferrari heeft bevestigd dat onze landgenoot Jérôme d’Ambrosio overkomt van Mercedes. Hij begint te werken op 1 oktober, net als ingenieur Loïc Serra. D’Ambrosio wordt adjunct-teamhoofd.

In Jeddah gingen er al sterke geruchten dat Jérôme d’Ambrosio op weg was van Mercedes naar Ferrari. Hij zou intern gebotst hebben met de ambities van een ander teamlid en was niet meer te zien in de box bij het team, waar hij normaal altijd naast teamhoofd Toto Wolff stond. De overgang werd toen nog ontkend bij Mercedes, maar wordt nu toch bevestigd door Ferrari.

D’Ambrosio wordt deputy team principal, net onder Fred Vasseur, en gaat ook de Scuderia Ferrari Driver Academy leiden. De 38-jarige Brusselaar was zelf een succesvol rijder die won in de F2 en de Formule E en twintig F1-races betwistte voor Virgin en Lotus. Daarna werd hij teambaas in de Formule E in het team van Susie Wolff, de vrouw van Toto Wolff. Die haalde hem uiteindelijk naar Mercedes.

LEES OOK. Gaat Jérôme d’Ambrosio met Hamilton mee naar Ferrari?

D’Ambrosio moet nu zijn opzeg doen bij Mercedes en begint in Maranello te werken op 1 oktober. Op die datum treedt ook Loïc Serra in dienst. Zijn transfer was al langer bekend en hij zat al sinds vorig jaar in zijn opzeg. Serra staat bekend als specialist in banden en ophangingen. Hij werkte eerder voor Michelin en BMW-Sauber.

D’Ambrosio en Serra volgen dezelfde weg als Lewis Hamilton van Mercedes naar Ferrari. Met hen haalt de Fransman Vasseur ook twee Franstaligen in huis. (mc)

Loïc Serra en Jerome D’Ambrosio.© Ferrari

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer