© hbvl

CLUBNIEUWS. Lees hier de laatste nieuwtjes over de Limburgse voetbalclubs

Naast de profclubs KRC Genk, STVV en Lommel SK telt Limburg ook een heleboel amateurclubs. Ook daar valt natuurlijk heel wat nieuws te rapen. In deze rubriek bundelen we de belangrijkste nieuwtjes uit het amateur- en provinciaal voetbal.

EERSTE AMATEUR

THES - De blessure van Aziz Moutawakil evolueert gunstig. De middenvelder geraakt wellicht fit voor de match in Dessel. Of Houwaer speelklaar geraakt is nog onzeker. 120 supporters maken deze verplaatsing met de boot. *** Ref De Prins liep na tien minuten een kuitblessure op en werd vervangen door Lucas Thomas. De match lag hierdoor een kwartier stil. (kj)

TWEEDE AMATEUR

PATRO - Gueroui liep een spierscheur (kuit) op en moest passen. *** Ouedraogo hield aan zijn rode kaart in Berchem drie weken schorsing over, maar de club gaat in verzet. *** Prince had aan vijf minuten voldoende om in zijn thuisdebuut te scoren. (jmi)

HEUR-TONGEREN - De geschorste Baur werd in de basis vervangen door de pas herstelde Camara. (matr)

SP. HASSELT- Doelman Van Gerwen kwam onzacht neer op zijn schouder. Hij liep daarbij een ernstige kneuzing en een scheur op die hem vier tot zes weken aan de kant zullen houden. Ofori blesseerde zich aan de knieholte. Efekia liep in de afsluitende training een spierblessure op. ( frba)

SPOUWEN-MOPERTINGEN - Spouwen-Mopertingen moest het stellen zonder Sabbadini, die op training een hamstringblessure opliep. Mombaerts en La Mantia kregen hun derde gele kaart en zijn geschorst tegen Sint-Niklaas. (rusm)

DERDE AMATEUR

BILZEN-WALTWILDER - Dengis (schouder) bleek op training niet fit genoeg om het doel te verdedigen. *** Godard maakte zijn eerste hattrick van het seizoen. *** Mayala moet in Pelt geschorst toekijken. *** De 6-1 betekende voor de fusieclub de ruimste zege in de amateurreeksen. Het vorige record dateerde van vorig seizoen tegen Kampenhout (5-1). *** De wedstrijd werd gekruid met negen gele en twee rode kaarten. (matr)

TERMIEN - Tegen Betekom knikte Kenneth Ulenaers zijn vijfde van het seizoen tegen de netten. *** In zijn eerste twee basisplekken tegen Wellen en Betekom was Glenn Bloemen goed voor drie assists. *** Teker (lies) was voldoende hersteld voor een invalbeurt. (gsb)

ESK LEOPOLDSBURG - Na een botsing met een tegenstrever viel doelman Ghijsens uit met een hersenschudding. Schouteden beëindigde de partij met een gekloven wenkbrauw. Mathei kreeg twee weken voor zijn rode kaart tegen RC Mechelen en is geschorst tegen Bornem en Houtvenne. (jmu)

PELT - Tegen de verwachting in stonden Goossens en Klaps toch aan de aftrap. Voor Goossens was het van in december geleden dat hij nog in de hoofdmacht speelde. (path)

PROVINCIALE REEKSEN

ACHEL: Veel volk in de tribunes van Achel (1prov.) voor de jaarlijkse voorstelling van de jeugdploegen. Die zagen minutenlang oponthoud in de blessuretijd toen een tweede strafschop voor Achel fel gecontesteerd werd door de bezoekers. Jan Smolders bleef ijskoud te midden van alle emoties en trapte de elfmeter kalm binnen. (frba)

FC MELO ZONHOVEN: Trainer Ronny Achten kan volgend weekend (de derby tegen Zonhoven VV) geen beroep doen op Joachim Spitz die wegens werkverplichtingen in het buitenland zit. Cédric Byloos (nu voorzitter van een kiesbureau) is dan weer terug beschikbaar. (divu)

PAAL-TERVANT: Paal-Tervant (2A) hield voor de wedstrijd tegen Lutlommel zijn voorstelling van de jeugdploegen. Hierdoor werd met 400 toeschouwers wellicht nu alhet seizoenrecord gehaald. De wedstrijd lag in de eerste helft ongeveer twintig minuten stil door een lichtpanne. (frba)

KFC HAMONT ‘99: KFC Hamont ‘99 liep bij Stal Sport tegen de eerste nederlaag van het seizoen op. (bs)

ST. ELEN: Thibaut Schoonbroodt van Elen (2A) kreeg zijn derde gele kaart en mist hierdoor volgende week de wedstrijd in en tegen Gruitrode. (bs)

MAASLAND NO: Maasland NO (2A) stelde de meer dan 350 leden uit het gewestelijk en provinciaal jeugdvoetbal, damesvoetbal, G-voetbal, wandelvoetbal en seniorenvoetbal voor de wedstrijd voor aan het publiek. (bs)

REPPEL: Bij Reppel (2A) wist Tim Tijskens tweemaal te scoren binnen vier minuten tegen Grote Heide. (bs)

BREGEL: Bij Bregel (2B) blijft Andreas Ubachs de wondermooie doelpunten opstapelen. Tegen Hoeselt draaide hij een vrijschop heerlijk in de winkelhaak. Ploegmaat Giel Maris slikte zijn tweede rode kaart in drie speeldagen. (gesi)

BOLDERBERG: Bij Bolderberg (2B) smukte Bryan Jooken zijn korte invalbeurt met een doelpunt op. Ploegmaats Dylan Vanderheyden en Michael Brebels pakten hun derde geeltje en zijn volgende week geschorst. (gesi)

’S HERENELDEREN: Emanuel Balendonck van ’s Herenelderen (2B) rijgt de sterke invalbeurten aan elkaar. Vorige week was hij goed voor twee assists, dit weekend scoorde hij. (gesi)

THOR HASSELT: Net als vorige speeldag slaagde Gilles Jageneau van Thor Hasselt (2B) er in om tijdens zijn invalbeurt te scoren. (gesi)

KMR BIESEN: Tegen rode lantaarn Heers kan Biesen (2B) volgende week geen beroep doen op de geschorste Oruç. (matr)

HENIS: Wegens protest vloog Henis (2B)-trainer Jurgen Bosch achter de omheining. Verdediger Yanick Debing incasseerde een gele en rode kaart binnen twee minuten. Eerst kreeg hij geel voor protest, in de blessuretijd werd hij met een directe rode kaart uitgesloten na een fout op Farssi. (matr)

BOORSEM: Doelman Jonas Hermans werd even voor het uur uitgesloten. Veldspeler Dries Bosmans moest daarom plaats maken voor invallersdoelman Mathijs Houben. (edst)

OPOETEREN: De 17-jarige Jonas Maggen pakte zijn eerste selectie in het fanionelftal. (edst)

MOELINGEN: Bij Moelingen (3C) moest Arno Simons op het halfuur al naar de kant met twee gele kaarten. Hij is (net als Maarten Claes) geschorst tegen Diepenbeek. (fava)

RUTTEN: Bernard Vandebroeck van Rutten (3C) kreeg in de slotfase een tweede gele kaart wegens tijdrekken. Hij mist de partij tegen Rosmeer. (fava)

GODSHEIDE: Bij Godsheide (3C) stond Michael Peeters voor het eerst in de basis. Hij bedankte met de openingstreffer tegen Kesselt. Jonas Swinnen is geschorst tegen Vliermaal. (fava)

LOKSBERGEN: Ivens kreeg zijn derde gele kaart en is geschorst tegen Breugel. (kj)

VLIERMAALROOT: Ontgoocheld over de prestatie en inzet van zijn spelers in Gingelom heeft trainer Patrick Broux aan de rust zijn ontslag gegeven en is huiswaarts vertrokken. De stand was toen 1-1. Uiteindelijk won Vliermaalroot nog met 1-2. (nm)

HERKENRODE: Stijn Celus maakte opnieuw vier doelpunten voor zijn team tegen Jekervallei Sluizen. (nm)

SP. AALST: Omdat de aangeduide scheidsrechter niet kwam opdagen moest Sporting Aalst een invaller oproepen. Scheids Koen Priemen bracht de opdracht tot een goed einde in de match tegen Inter Hasselt. (nm)

HOUTHALEN VV: Houthalen VV (4C) hield de punten thuis tegen Ellikom: 6-3. Anastassios Gentzis was goed voor drie doelpunten. (bsa)

WATERLOOS: Waterloos (4C) had aan een sterke openingsfase genoeg om de buren uit Voorshoven uit te tellen: 6-1. Na een half uur voetballen stond het via Limberg, Witting (2x) en Knooren al 4-0. Na de rust deed Knooren er nog twee doelpunten bij. Das zorgde voor de eerredder. (bsa)

VROUWENVOETBAL

DV BILZEN UNITED: Sofie Sauwen kreeg in de wedstrijd tegen Kortessem tweemaal geel en rood. Ze mist de wedstrijd van volgende week in Jong Stvv A.

E. LOUWEL A: Tijdens de topper tegen Alken (8-5-winst) kreeg Riet Volbragt haar derde gele kaart en mist ze de wedstrijd in Kortessem.

FC DIEPENBEEK A: Nele Put was de grote dame tijdens de wedstrijd tegen BS Sport B (17-0) Nele nam 10 doelpunten voor haar rekening. Met deze dubbele cijfers voert zij de lijst aan in 2de prov A met 24 doelpunten.

BOKRIJK SPORT C: Bokrijk won de partij in Maasland met 0-5. Terron stond telkens aan het kanon met vijf op vijf.

BOCHOLT VV: De ingevallen Laura Luys kreeg al na vijf minuten een gele kaart. (erma)