Vuilnismannen krijgen slaag wanneer ze vrouw helpen in de Overpoort: “Het is duidelijk: jij mag niet meer drinken”

Archiefbeeld.© fvv

Gent -

Twee medewerkers van Ivago kregen in de Overpoortstraat slaag van een dronken feestganger. De mannen kwamen tussenbeide omdat de beklaagde zijn vriendin een klap had verkocht. Hij stond woensdag voor de rechter, en bleek niet aan zijn proefstuk.

Simon Dekaezemaker

“Ik heb jouw verhoor van vlak na de feiten gelezen en dat is gewoon hallucinant”, sprak de rechter de dertiger woensdag toe. “Je zei: ‘Nuchter zijn is ook maar saai.’ Je verklaarde ook cocaïne te gebruiken.”

Met de blik naar beneden aanhoorde de man de uiteenzetting van de rechter. Hij stond terecht voor zinloos geweld ten opzichte van twee medewerkers van Ivago, ’s ochtends in de Overpoortstraat. Zij waren aan het werk en hoorden geschreeuw van een vrouw. De dertiger had net een slag gegeven aan zijn vriendin en daarop snelden de twee mannen te hulp.

Verkeersagressie

De dertiger keerde zich tegen hen, achtervolgde hen en deelde klappen uit. Een Ivago-medewerker kon hem in afwachting van de politie in een houdgreep houden. Een van de medewerkers was zeven dagen arbeidsongeschikt. “Dit heeft fysiek en mentaal een impact gehad”, pleitte advocate Evelien Van Poucke.

De dertiger kon zich naar eigen zeggen niet veel herinneren. “Beklaagde heeft een kort lontje”, aldus de procureur. Woensdag stond hij ook terecht voor verkeersagressie. “Er kwam rook uit zijn wagen. Een man verwittigde hem en kreeg daarvoor een mep.”

Niet meer drinken

De procureur vorderde een celstraf van tien maanden en 600 euro boete als gepaste straf. Niet effectief, maar onder probatievoorwaarden. “Deze man heeft nood aan begeleiding”, klonk het. De rechter pikte daarop in: “Het moet duidelijk zijn: jij mag gewoon niet meer drinken.”

Advocaat Peter Meirsman, die de beklaagde bijstond, volgde de procureur. “Hij is een lieve jongen, tot hij drinkt. Dan verandert hij echt. Mijn cliënt kon zich niets meer herinneren en schrok toen hij de feiten hoorde. Hij heeft een strenge omkadering nodig om hieraan te werken.” Vonnis op 15 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen