© BELGA

AA Gent wil Wouter Vrancken (maar zal geduld moeten hebben)

Genk/Gent -

Ruilt coach Wouter Vrancken na dit seizoen KRC Genk in voor AA Gent? De kans is reëel, al moeten daarvoor eerst nog enkele belangrijke obstakels uit de weg worden geruimd.

Marnik Geukens, Koen Van Uytvange, Yanko Beeckman

Er zit al langer ruis op de relatie tussen Wouter Vrancken en (een deel van) de Genkse clubleiding. Een verschroeiende start in de Champions’ Play-offs leek de lucht even te doen opklaren, maar de 10 op 12 werd gevolgd door een pijnlijke 0 op 9. Ook het doelsaldo van 1-11 is nefast voor de werksfeer, waardoor de scheiding weer een stap dichterbij lijkt te komen.

Stevige verbrekingsvergoeding

Zowel voor Wouter Vrancken als voor KRC Genk is het in elk geval belangrijk dat er snel duidelijkheid komt. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Aan een eventuele scheiding hangt op dit moment een stevig prijskaartje vast voor de verbrekende partij.

Anderhalf jaar geleden, toen Vrancken nog geen half jaar aan boord was, werd het oorspronkelijke contract voor onbepaalde duur immers ingeruild voor een nieuwe overeenkomst. Eentje tot medio 2026, die beide partijen meer zekerheid biedt, maar het tegelijkertijd moeilijk maakt om uit mekaar te gaan. Behalve als dat in onderling overleg gebeurt, maar zo ver zijn we nog helemaal niet.

© BELGA

Eventuele barragematch

Intussen is de naam van Vrancken al op het verlanglijstje van andere clubs beland. Daarbij springt die van AA Gent eruit. De nieuwe eigenaar Sam Baro heeft de naam van Vrancken bovenaan zijn lijstje van mogelijke opvolgers van Hein Vanhaezebrouck staan. Een verrassing mag dat niet zijn voor een Belgische topcoach met kilometers op de teller én een AA Gent-verleden: Vrancken speelde tussen 2004 en 2006 76 wedstrijden voor de Buffalo’s.

Maar AA Gent zal dus geduld moeten uitoefenen. Daarbij moet het niet alleen hopen dat het huwelijk tussen Vrancken en Genk definitief spaak loopt, ook de kalender van het competitieslot speelt nog een rol. AA Gent betwist als winnaar van de Europe Play-offs op zondag 2 juni nog een barragmatch met als inzet een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League. De tegenstrever is de nummer vier of vijf van de Champions’ Play-offs. Dat zou wel eens heel goed… KRC Genk kunnen worden. Een vooruitzicht waarbij in dit scenario niemand vrolijk wordt.

© BELGA

Verspreiding

Kan men in Gent nu al onbezorgd naar die wedstrijd toeleven, dan staan Wouter Vrancken en KRC Genk in de Champions’ Play-offs voor drie cruciale wedstrijden, waarin men de vierde plaats wil veiligstellen. Het team moet recht veren na een 0 op 9, daarvoor moet alle focus naar het hier en nu.

Voor een altijd professioneel ingestelde winnaar als Vrancken mag dat geen probleem zijn. Hij zal deze week echter bij zijn spelersgroep, waarin ook bepaalde toekomstplannen voor verspreiding (kunnen) zorgen, de juiste snaar moeten raken om het Europese doel te bereiken.

Aangeboden door onze partners