© AFP

Italiaanse Manila Esposito sprokkelt in toestelfinales twee nieuwe gouden medailles op EK turnen

Manila Esposito heeft zaterdag tijdens de toestelfinales op het Europees kampioenschap turnen in Rimini in eigen land nog twee gouden medailles behaald. De 17-jarige Italiaanse, die donderdag al de eerste plaats in de allroundcompetitie veroverde, verzekerde zich nu ook van de Europese titel aan de balk en op de vloer.

Raf Hermans
Bron: BELGA

De Française Coline Devillard verlegde haar titel op de sprong. De Italiaanse Alice d’Amato, die allround als tweede eindigde, was net als op de vorige editie de beste aan de brug met ongelijke leggers.

De Belgische turnsters kenden donderdag tegenvallende kwalificaties en slaagden er niet in om zich voor toestelfinales te plaatsen (voor de top acht per onderdeel). Maellyse Brassart kon via de allroundcompetitie wel een ticket veroveren voor de Olympische Spelen in Parijs. Voor speerpunt Nina Derwael (al zeker van Parijs 2024) verliep het EK veel minder goed. De Limburgse viel zowel van de brug met ongelijke leggers, waarop ze haar wederoptreden maakte, als de balk. Ze mocht hierdoor een kruis maken over deelname aan toestelfinales. Derwael nam niet deel aan de sprong en de grondoefening. Het Belgische team werd negende. Dat volstond net niet voor een plaats in de teamfinale van zondag.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer